Ademhalingsproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben. Doorgaans is een ontsteking van de luchtwegen de oorzaak. De luchtwegen bestaan uit spieren en bloedvaten die zuurstof naar de longen brengen, waarna de zuurstof weer naar de organen gevoerd wordt om het lichaam te doen functioneren.

 

Naast ontstekingen aan de luchtwegen en allergieën kan stress ademhalingsproblemen geven. Bij chronische stress zal je merken dat je moeite hebt met een regelmatige ademhaling. Stress zal leiden tot spanningen van het middenrif waardoor de ademhaling oppervlakkig wordt.

 

Bewerk dus steeds goed het middenrif, aangegeven op onderstaande afbeelding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder bewerken versta ik masseren met één van de vele technieken die bestaan zoals kleine cirkels maken, wrijven,... Je kan experimenteren met de kracht die je gebruikt maar het moet steeds aangenaam blijven!

 

Denk niet dat het beter werkt als je eerst eens pijn hebt! Herhaling gedurende verschillende momenten zal wel meer effect hebben dan 1 keer kort en krachtig.

 

Oefening: bewerk de zone van het middenrif. Dit is vaak gevoelig. Naast aangeduide zone kan je ook de reflexzone van de mondholte, keel, luchtpijp, longen,... bewerken. 

 

Nieuwsgierig waar deze liggen?

Volg een workshop handreflexologie en op het einde van de dag weet je er alles over!

 

Wanneer je middenrif soepel is, zal de ademhaling dieper worden wat een positief effect heeft op de organen in de buik want die krijgen een massage bij diepe ademhaling waardoor de peristaltiek verbetert.

Ook zwangere vrouwen hebben vaak spanning op het middenrif waardoor een beklemmend gevoel ontstaat. Reflexologie is veilig bij zwangerschap! Je dient wel te weten waar je mee bezig bent.

 

Vraag nu GRATIS een mini e-cursus aan van handreflexologie

en ga er alvast mee aan de slag!

Boeiende artikels

Ademhalingsproblemen

Wil je meer leesvoer?

gallery/middenrif hand
gallery/blog - stress 2