Deze site maakt gebruik van cookies en is voorlopig nog actief. Nieuwe info is te vinden op: www.reflexology4u.be/wp

Heel wat mensen kennen Geena Lisa, als VRT presentatrice. Wat weinig mensen weten is dat Geena een opleiding gezondheidsconsulent heeft gevolgd met inclusief een jaar voetreflexologie.

 

Momenteel is Geena bezig met gezonde voeding,  schrijven van boeken, geven van workshops over de drie belangrijke peilers van onze gezondheid, etc…

Een heel drukke agenda echter om de twee maanden maakt ze even tijd voor zichzelf en gunt ze zichzelf een voetreflex.

Daarentegen zou Geena liever maandelijks meer tijd nemen voor zichzelf. “Door stilte, sta je stil en kan je eens naar binnen kijken en kom je tot inzichten. Dat zijn niet de grote inzichten maar dat doet deugd.”

 

Wat vind je fijn aan een sessie voetreflexologie?

Ik ben zelf vertrouwd met voetreflexologie en ben grote fan. Elke keer ik een sessie krijg denk ik: “hier moet ik meer tijd voor maken.” De warmte die opwelt, de afwisseling tussen rechts en links en toch de connectie tussen de twee voeten en waarbij je de tinteling naar boven voelt komen. Het is een manier waar ik een diepe ontspanning in kan vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe ben jij bewust bezig met je gezondheid?

Via aandacht geven aan volwaardige evenwichtige voeding. Als ik me bijvoorbeeld wat ziekjes voel dan verkies ik een voeding die de weerstand verhoogt.

Daarnaast beoefen ik meermaals per week yoga en doe stretchoefeningen van de meridianen. De energiebanen even openzetten en dat hoeft niet lang te duren, soms 5 à 6 minuten maar dat maakt wel een groot verschil.

Ik masseer mijn eigen voeten ook wel en als je dan zo enkele punten of zones weet liggen heeft dat zeker een meerwaarde.

 

Wat is jouw geheim om stralend voor de dag te komen?

Ik voel me ook echt goed, het is geen toneeltje. Al die kleine dingen samen maken dat ik me goed in mijn vel voel en dat mijn energie kan stromen. Daarnaast ben ik ook niet bang om hindernissen te nemen en ze aan te pakken of weg te werken.

Ik heb ook een groot vertrouwen in dingen. Wat moet zijn, zal zo zijn. Sommige dingen gaan nu eenmaal moeilijk, zoals op dit moment de opvoeding van mijn kinderen, maar ja, het is dat het zo moet zijn. Op dit moment slorpt dit heel wat energie op.

Maar …dan moet je ook op zoek gaan naar dingen die weer energie geven.

 

Was je dan zelf een moeilijke puber?

Neen totaal niet. Soms ga ik er op een verkeerde manier mee om en dan houden ze de spiegel voor. Ja, ik moet het ook leren! Het opvoeden van kinderen is met vallen en opstaan. Als moeder moet je dat durven zeggen.

 

Met welke zaken ben je op dit moment bezig?

Juli en augustus waren eens twee maanden van rust en vakantie. In het verleden heb ik altijd programma’s gemaakt in de zomer en nu voor de eerste keer niet dus dat is een totaal nieuwe ervaring en geeft veel mogelijkheden.

In het najaar wil ik de eerste stappen zetten om nog meer lezingen en workshops te geven en mijn kennis uit te dragen. Ik heb nog heel wat werk: website, filmpjes maken,… Maar eens ik helemaal weet welke richting ik uit wil, kan het vaak snel gaan. De goesting is er in elk geval al helemaal.

 

Waarover handelen je lezingen en workshops?

Als ik een lezing geef dan gaat het over de drie peilers van gezondheid.

De eerste is voeding. Voeding is niet alleen wat je in je mond steekt, maar ook wat je in je hoofd steekt. Met welke gedachten voed jij je geest en lichaam.

De tweede peiler is conditie en daar past voetreflexologie wel in. Hoe stroomt je energie, wat doe je om de energie op te wekken, hoe gevoelig ben je, inspanning en ontspanning integreren in je leven,…

En de derde peiler is de levensinstelling. Dat is vaak het topje van de ijsberg. Vaak het moeilijkste om juist te verwoorden zonder dat het te ‘zweverig’ overkomt,  want ik ben helemaal niet zo, maar het hoort er wel bij.

 

 

 

Workshop handreflexologie op eigen handen: KLIK HIER voor meer info

 

Cursus voetreflexologie: KLIK HIER voor meer info

 

Afspraak maken voor een voetreflexologie: KLIK HIER om toegang te krijgen tot mijn agenda

 

 

 

 

 

 

 

Boeiende artikels

Geena Lisa op bezoek (2015)

gallery/geena lisa 2015-05-29

28/05/2015

"De gouden handen van Hilde hebben me helemaal in vervoering gebracht.

De diepe ontspanning voelt heerlijk aan.

De goede energie zindert nog na.

Dankjewel!"

Geena Lisa

"Ik ervaar het als een heel rustgevend, genietend uurtje. Een verwenning voor mezelf.

Energetisch ervaarde ik vandaag de stroming van de energie door mijn hele lichaam. Dank u, Petra"

"Hartelijk dank voor de heerlijke behandeling! Een fantastische ontspanning& heerlijk moment om terug tot mezelf te komen na een drukke periode.

Een echte aanrader!"

Annelies

gallery/afspraak maken 2