Ik vind het super om reflexologie te geven maar hoe leg ik best uit wat reflexologie inhoudt?

 

Het is niet evident mooi te verwoorden wat reflexologie exact bevat. Vooral wanneer je het vermeldt in je praktijkfolder of website. Om hierbij te helpen geef ik je de tekst die ik hanteer.

 

Jouw tekst kan eventueel hierop gebaseerd worden. Het is belangrijk te vermelden, wanneer je uitleg geeft over reflexologie, dat reflexologie een holistische en complementaire therapie is met als doel homeostase te bekomen.

 

 

Een heerlijke voetmassage die een wereld van verschil maakt. Ik gebruik een combinatie van intuïtieve massage en aromatherapie ter hoogte van de voeten.

 

Reflexologie is een holistische therapie met als doel een individu als geheel te benaderen om een toestand van evenwicht en harmonie te bekomen en te behouden op lichamelijk en psychisch niveau. De idee hierachter is dat alles met elkaar verbonden is. Voor stelsels in ons lichaam is dit vanzelfsprekend. Dit telt ook voor het lichamelijke en het psychische aspect van de mens maar evenzeer voor de mens en zijn omgeving.

 

Reflexologie staat bekend als reflexzonetherapie die inwerkt op het lichaam door middel van het gericht uitoefenen van druk en/of het masseren van handen en voeten. Binnen het domein van de reflexologie wordt reflex evenwel gebruikt in de zin van "reflectie" of spiegel. Deze reflecties of reflexzones bevinden zich op de voetzolen, handpalmen, gelaat,… die zich als kleine spiegels van het ganse organisme gedragen.

 

Door onze drukke levensstijl heeft ons lichaam het moeilijk om evenwicht te verkrijgen en te bewaren. Ziekte wordt aanzien als een disbalans van het lichaam. Via reflexologie brengt men het lichaam terug in evenwicht.

 

Toch dient men bij ziekte steeds een arts te raadplegen en de voorgeschreven medicatie in te nemen. Reflexologie is een complementaire (aanvullende) therapie en vervangt nooit de reguliere geneeskunde maar werkt ondersteunend.

 

Wil je het allemaal nog eens opnieuw horen, zoals het gegeven wordt in de les?

Vraag dan nu GRATIS de eerste 2 lessen aan van de online cursus VOETREFLEXOLOGIE!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boeiende artikels

Q&A: Hoe leg ik uit wat reflexologie is

Klik hier om GRATIS de eerste 2 lessen aan te vragen
Placebo effect

Lees ook: