ReflexologyAcademy4u

Voel jij twijfel of zelfs licht paniek
wanneer een nieuwe cliënt bij jou komt
met een volledige lijst van klachten en kwalen?

Weet je niet goed hoe jij een sessie moet opbouwen
om snel en efficiënt een cliënt te ondersteunen?

Wil jij meer kennis opbouwen van reflexologie,
zodat jouw cliënten sneller geholpen worden?

Heb je door omstandigheden
je cursussen wat laten hangen
en wil jij opnieuw (door)starten?

Wil jij meer kennis over hoe jij eenvoudig je agenda vult?
Hoe je meer inkomen haalt uit jouw praktijk?
Leren hoe je zonder commercieel over te komen, nieuwe cliënten aantrekt?

DAN BEN JE OP DE JUISTE PLAATS!

WELKOM in de ReflexologyAcademy4u!


Wat is ReflexologyAcademy4u?

Een beveiligde site waar je stap voor stap informatie en online-trainingen ontvangt over:

 • reflexologie in combinatie met een ziektebeeld (pathologie)
 • technieken en tips om je cliënten beter te ondersteunen
 • inzicht in het kiezen van welke technieken gekoppeld aan het verhaal van de cliënt (opstellen van een werkplan)
 • het opbouwen en onderhouden van een rendabele reflexologie-praktijk
 • en gemeenschappelijke acties om jouw praktijk in de kijker te zetten en een boost te geven!

Ik neem je mee in mijn hoofd zodat jij weet waarom ik iets doe. De Academy is doorspekt met casussen.

Hieronder enkele schermbeelden uit de Academy.
Dit zijn slechts kleine fracties van de trainingen, maar zo krijg je wel een beeld.


Wat leer je in de Academy?

Eerst en vooral ga je er het meeste uithalen wanneer je aan de startblokken staat van een eigen praktijk. Je kan eindeloos blijven oefen op oefencliënten, toch wordt het pas echt boeiend als je voetreflexologie toepast bij mensen die je amper of zelfs niet kent.

Een studente belde me en ik hoorde in haar stem paniek. Haar cliënte had een sms gestuurd dat ze ziek was geworden en of dit te maken kon hebben met de sessie. Een vraag die je als starter inderdaad wat uit je lood slaat. Na een kort gesprekje kreeg ik dit berichtje van mijn studente: “Hey Hilde, dit stuurt mijn cliënte net terug “Dank R! Je ziet me zeker volgende week terug. ” inderdaad, niet twijfelen aan mezelf, doet deugd zo’n antwoord te krijgen. Super bedankt weeral dat je je studenten steeds met raad en daad bijstaat. Lieve groetjes R

Maar dat kan je alleen tegenkomen als je effectief start met een praktijk en uit je comfortzone stapt. In de Academy maak je enorm groeiproces door. Zowel op persoonlijk vlak als natuurlijk op vlak van voetreflexologie. Hier leer je de kneepjes van het vak. Je leert over ziektebeelden en hoe je deze d.m.v. voetreflexologie kan ondersteunen. Vb. kanker, darmproblemen, migraine, onvruchtbaarheid,…

Je leert hoe je gericht je cliënt kan ondersteunen. Dus niet eindeloos werken met de techniek van de lopende duim, maar doelbewust reflexzones.

Er is ook aandacht voor totaalsystemen zoals de chakra’s waardoor je nog meer tools hebt om je cliënt individueel te ondersteunen.

En natuurlijk… Ik kon het niet laten, staan de etherische oliën vermeld en welke olie ondersteunend werkt op een reflexzone. Tja, waar het hart van vol is…

Zo groei je door…

En voor je het weet ben jij een voetreflexoloog vol zelfvertrouwen en liefde.


Voor wie is deze Reflexology Academy 4u?

Is toegankelijk voor iedereen met minstens een basisopleiding voetreflexologie en wie zijn/haar cliënten nog beter wil ondersteunen. Het maakt niet uit of jij je opleiding bij mij volgde of ergens anders.

Op de koop toe krijg je handige, bruikbare marketing-tips!

Kortom: jij bouwt je reflexologiepraktijk op vol zelfvertrouwen!

Eigenlijk is het geen moeilijke keuze:

 • Wil je het? JA
 • Kan je het? JA
 • Doe je het? JA

Wat is jouw investering?

Je kan kiezen uit 3 formules:

 • 30 euro per maand
 • 300 euro per jaar
 • 750 euro voor 3 jaar

De prijzen zijn excl. BTW.

Hoe kan jij je aanmelden?

Dit doe je door onderstaand formulier in te vullen met je naam, facturatiegegevens, e-mailadres,…
En voorkeur voor maandelijks, jaarlijks of meteen voor de 3 jaar te betalen.

  Tot in de Academy!
  xoxo Hilde


  Q&A

  De opleiding duurt 3 jaar, maar wanneer vallen de lessen?
  De Academy loopt inderdaad gedurende 3 jaar.
  Nadat jij ervoor gekozen hebt om meer te leren over voetreflexologie en jij je aangemeld hebt voor de Academy ontvang je van mij je inloggegevens voor de online cursus. Dit is het vervolg van een basisopleiding die je via mij volgde of ergens anders.
  Vanaf dan heb je toegang tot de Academy. Jij bent vrij om de lessen te volgen waar en wanneer jij maar wilt. Er staan video’s voor je klaar, cursusmateriaal, casussen, boeiende artikels,…

  Na een maand zal je zien dat het keuzemenu gegroeid is en kan je dus met nog meer informatie aan de slag gaan. Elke maand komen er nieuwe trainingen bij en dit gedurende 3 jaar.

  Wanneer je 3 jaar lid bent, blijf je lid en blijf je toegang hebben tot deze beveiligde website. Je zal dan zien dat er geen volledig nieuwe trainingen meer bijkomen, maar wel updates. De reflexologie-wereld staat niet stil en ik blijf dit op de voet volgen.
  Het is nu eenmaal mijn passie!

  Jouw grote voordeel is dat je kan studeren waar en wanneer jij maar wilt!

  Is jouw opleiding erkent door Bevo?
  BeVo is de beroepsvereniging in België en mijn opleiding is erkend door BeVo. Dit betekent dat je na het succesvol afleggen van het eindwerk (alle informatie hierover kan je terugvinden in de Academy) je volwaardig lid kan worden van BeVo.
  Gedurende de opleiding zelf kan je aspirant lid worden.

  Nog een leuk weetje, ook de VNRT erkent mijn opleidingen aangezien BeVo en de VNRT een samenwerking hebben. Dus ook Nederlandse collega’s kunnen de Academy perfect volgen!

  Gaan de lessen fysiek door?
  Neen, de lessen gaan niet fysiek door. Dit omdat ik mijn lesgeven combineer met mijn praktijk, ik ben dus een docente die nog met beide voeten in het werkveld staat, en natuurlijk ook met mijn gezin van vier kinderen.

  Ik hou er niet zo van om me gedurende 3 jaar vast te pinnen op een wekelijkse of tweewekelijkse afspraak met een groep. Er zijn zoveel onvoorspelbare factoren in het leven en ik hou er niet van om mijn agenda steeds opnieuw te moeten omgooien.
  Vandaar dat ik zocht naar een manier om mijn kennis door te geven in vrijheid. En ook die vrijheid ervaren mijn studenten. Ze kunnen zelf studeren wanneer het hen uitkomt!

  Dit betekent natuurlijk niet dat de cursus onpersoonlijk is.
  Ik ben een mens van vlees en bloed en met een hart voor mijn studenten. Studenten die ergens tegenaan lopen kunnen mij contacteren. De afspraken hierrond zijn terug te vinden in de Academy zelf. Al ben ik hier vrij soepel in, zolang er geen misbruik is 😉 Mijn studenten hebben een hart van goud en begrijpen wanneer ik niet meteen kan antwoorden en dat ze me niet in het midden van de nacht moeten bellen bij wijze van spreken.

  Sommige studenten komen ook gewoon graag eens langs voor een voetreflexologie te ervaren van mij. Dan maken ze een afspraak via mijn agenda: https://hildeschoonjans.be/

  De meeste studenten kennen me vanuit de online basiscursus voetreflexologie en hebben me daar al 2 keer persoonlijk ontmoet. Op een terugkomdag en op het examen. Ze hebben ook al uren naar mijn video’s gekeken waardoor ze effectief het gevoel hebben me te kennen. En vaak starten studenten die uit een andere opleiding komen toch nog eens opnieuw. Dit bericht kreeg ik onlangs in mijn mailbox: “Amai chapeau!! Hoe duidelijk en gestructureerd is je online cursus voetreflexologie, prachtige en duidelijke instructie video’s, daar is veel werk van gemaakt! Blij dat ik besloten heb om toch nog eens vanaf de basis te beginnen.”

  Het is zeker geen verplichting om de basiscursus opnieuw te volgen, maar het is wel een meerwaarde. Zeker omdat het slechts 199 euro is, alles inclusief!

  Kan je al starten met de Academy als je nog bezig bent met de basisopleiding?
  Ja, dat kan zeker en vast. Wanneer je nog geen ervaring hebt met voetreflexologie zou ik dat niet meteen adviseren. Tenzij de basisopleiding naar het einde loopt en je weet dat je de komende tijd veel studeermomenten hebt.

  In de online basisopleiding voetreflexologie kan ik de opleiding in één keer doorsturen voor wie sneller wil gaan dan de 13 weken. Al moet ik zeggen dat het op zich al best veel informatie is.
  Maar bij de Academy kan ik studenten niet sneller laten doorlopen. Ah misschien zou dat wel gaan mocht ik andere programma’s gebruiken, maar dat zou betekenen dat ik de prijs flink moet opdrijven van de Academy. En dat wil ik eigenlijk niet.
  Vandaar dat je wel kan aanmelden voor de Academy terwijl je de basiscursus nog aan het verwerken bent.

  Vergaloppeer jezelf echter niet en neem altijd voldoende tijd om geleerde stukken in te oefenen en je eigen te maken. Oefenen, oefenen en blijven oefenen!

  Als prijs staat er tussen de €750 en €1080, van wat is het verschil afhankelijk?
  Dat is een goede vraag, met een relatief simpel antwoord. De prijs is afhankelijk van jouw betaling. Wil jij per maand betalen, dan betaalde je na 3 jaar 1080 euro. Heb jij zin om er meteen tegenaan te gaan dan betaal je in één keer 750 euro voor de 3 jaar.
  Voor mij is het administratief eenvoudiger om één factuur te maken, één betaling te zien binnenkomen,… En aangezien dit voor mij eenvoudiger is, mag dit ook in de prijs terug te vinden zijn.
  Weet wel dat de prijzen van de Academy exclusief BTW zijn. Omdat dit ook een opleiding is die echt tot doel heeft om van jou een professioneel voetreflexoloog te maken. Bij de online basiscursus voetreflexologie is het 199 euro, alles inclusief, omdat het voor sommigen toch nog wat aftasten is of het iets voor hen is. Maar dat kan je pas weten als je er aan begint en vandaar de laagdrempelige prijs.

  Wat als ik vroegtijdig de cursus wil stopzetten?
  Dat zou ik natuurlijk jammer vinden, daar moet ik niet om liegen. Maar dit kan verschillende persoonlijke redenen hebben natuurlijk.
  De Academy kent 3 manieren om te betalen: per maand, per jaar of alles in één keer.
  Wanneer je per maand of per jaar betaalt, dan laat je het weten dat je wilt stoppen. Je lidmaatschap stopt en je kan nog enkele maanden de leerstof bekijken. Maar dan stopt het ook echt. Wanneer je voor een jaar betaalde krijgt je ook de leerstof t.e.m. maand 12. Uiteraard want je hebt er voor betaald.

  Bij de betaling van het volledige bedrag, dus de 3 jaar, dan kan je niet vroeger stoppen. Je kan stoppen met leren natuurlijk, maar er is geen terugbetaling. En je blijft wel toegang houden. Want je hebt er voor betaald. Dus zelfs als je dan na 3 jaar toch nog wilt herbeginnen, dan kan dat want je blijft lid.
  Als je voor de 3 jaar stopt en je wilt dan de leerstof heropnemen, dan begin je terug bij het begin.

  Handig om te weten is dat je het eerste jaar per maand kan betalen en dan de volgende twee jaar per jaar kan betalen. Zo spaar je toch nog wat lesgeld uit!

  Kan er ook eerst eens kennisgemaakt worden alvorens ik beslis om deel te nemen?
  Ja, dat is op zich wel mogelijk. Zoals eerder gezegd ben ik een mens van vlees en bloed. Soms krijg ik eens een telefoontje maar meestal komen mensen dan toch eens langs om zelf een voetreflexologie te ervaren.
  En wie me belt of langskomt heeft vaak al de beslissing genomen om te starten. Alleen hebben ze nog eens bevestiging nodig van mij dat ze effectief mogen starten en welkom zijn. Een liefdevol duwtje in de rug.


  Hoe kan jij je aanmelden?

  Dit doe je door onderstaand formulier in te vullen met je naam, facturatiegegevens, e-mailadres,…
  En voorkeur voor maandelijks, jaarlijks of meteen voor de 3 jaar te betalen.

   Tot in de Academy!
   xoxo Hilde

   Welkom in de Academy

   PS: ben je benieuwd om het verhaal achter de Academy te horen?
   Lees dan zeker dit artikel:

   https://reflexology4u.be/een-idee-werd-werkelijkheid/