Alles komt samen

Kleuren en tekenen, het zit in mijn bloed. Mijn grootmoeder heeft hele mooie werken gemaakt en misschien heb je er al gezien want ze hangen in mijn praktijk. Mijn praktijk dat vaak het decor is voor mijn video’s. Ook mijn mama heeft prachtige werken gemaakt!

Als kind tekende ik al graag maar ook nu kleur ik nog. Vb. wanneer ik een online training her-beluister. De eerste keer noteer ik veel maar de tweede of de derde keer luister ik gewoon terwijl ik aan het kleuren ben. Voor mij is dit een onderdeel van het verwerkingsproces.

Nu ja, dat maakt allemaal niet zo veel uit, al moet ik zeggen dat ik steeds verwonderd ben over hoe alles uiteindelijk weer mooi samen komt. Op school leer je soms dingen en dan heb je totaal geen idee waarvoor je ze leert.

Ken je de zinnetjes: “waarom moet ik dat nu leren, ik heb toch geen geschiedenis nodig?”, “Waarom moeten wij elke week die tekening inleveren tijdens de les van plastische opvoeding?”, “Waarom krijgen wij nu gedurende 1 jaar 2 uurtjes Duits?”,…

 

Al deze dingen komen terug in de cursus voetreflexologie.

Geschiedenis leert terug te keren naar een basis. En de basis van voetreflexologie zoals we die vandaag de dag kennen is niet eeuwen oud, of komt niet uit het Oosten.

Het komt uit Amerika!
Zo een goede 100 jaar geleden!

Er was namelijk een neus-, keel- en oorarts dr. William FitzGerald die het lichaam opdeelde in 10 verticale lichaamszones. Gelijkmatig naast elkaar liggende velden die van hoofd naar handen en door de romp naar de voeten liepen.

Op welke principes hij zich baseerde is tegenwoordig niet meer met zekerheid te zeggen. Voor voetreflexologie is deze indeling bruikbaar als anatomisch-topografisch hulpmiddel om reflexzones gemakkelijk terug te vinden.

 

Dus ja, al deze vakken komen mooi samen…

  • Geschiedenis om de tijdsgeest te kaderen.
  • Plastische opvoeding om de reflexzones te projecteren
  • En Duits… dat is een ander verhaal, maar dat komt later

 

In elk geval heb ik voor jou een duidelijke video gemaakt die je een beeld geeft hoe je reflexzones kan projecteren zonder er echt voor te moeten studeren.

Vraag de video aan door je gegevens hieronder achter te laten.