Een arm in de gips

Oh jé, kindje opnemen en pols verrekken. Volgende dag naar spoed want de pijn wordt erger en twee uurtjes later, arm in de gips.

Een ongeluk zit in een klein hoekje of in een simpele beweging.

Laten, we eerlijk zijn, het is niet leuk, maar er zijn veel ergere dingen.

 

Wist je dat er aan elk nadeel ook voordeel verbonden is. Alleen zien we het niet op het moment dat we in ons negatief gevoel zitten.

 

Denk eens aan regen…

  • Je hoeft de planten geen water te geven
  • Na de regen ruikt het fris
  • Het vuil is eens van de auto gespoeld

 

Zoals een arm in de gips, het is niet leuk en de arm doet pijn en de huid jeukt,…

Maar het valt me steeds op dat als er een Facebookbericht is van iemand in het ziekenhuis of een arm in de gips of eender wat, er meteen een volledige stroom van vriendelijke reacties komt van beterschap. Wat krijgt de ziekte veel aandacht en mensen leven op van een sprankeltje aandacht.

 

Is het dan verbazingwekkend dat er in ons onderbewustzijn een programma gecreëerd wordt dat ziekte in stand houdt? En telkens als we aandacht krijgen door een bepaalde aandoening, verankert dat mechanisme zich nog meer.

 

Na een tijdje verzwakt de aandacht maar de ziekte werd zich zo toegeëigend dat je bijna niet meer weet hoe het voelt om gezond te zijn.

 

Onthoud goed en het is voor alles van toepassing: wat aandacht krijgt groeit!

 

Wat zijn de voordelen van een arm in de gips?

  • Je wordt bediend, alles wordt gedaan voor jou
  • Tijd om te lezen, te reflecteren en tv te kijken
  • Mensen hebben meer begrip en gunnen je rust

Gelukkig is de drang naar vrijheid groter.

 

Hoe breek je nu vrij?

Hoe schud je de pijn en het lijden van je af?

Hoe ga je naar dat vrij leven?

 

Via voetreflexologie!

 

Laat me er eerlijkheidshalve bij zeggen dat hoe ernstiger de klacht, hoe meer tijd het duurt, en hoe meer disciplines betrokken moeten zijn om tot resultaten te bekomen!

 

Maar voetreflexologie is een hele mooie basis om cliënten te ontspannen en de reflexzones te bewerken die samenhangen met de aangegeven klachten.

Op die manier geef je het lichaam opnieuw signalen om naar een andere staat terug te keren. Door dan nog eens op een correcte manier te communiceren met je cliënt haal je het absolute maximum uit je sessie.

 

Het belang van het nagesprek bij een voetreflexologie leer ik je in de ReflexologyAcademy4u, net als de reflexzones die verbonden zijn aan tal van klachten.

 

Nu vraag je je misschien af welke reflexzone je moet bewerken om klachten aan vb. een pols- of hand letsel te verminderen. We hebben geen reflexzone voor een hand, voet,… Maar op dat moment maken we gebruik van de gerelateerde zones.

Laatst bladerde ik in mijn oude cursussen en vond daar leuke afbeeldingen van.

Deze kan je hier aanvragen.