Een examenvraag waar ik soms gek van word

Soms word ik wat gek van de antwoorden die ik krijg op de meest gestelde examenvraag over voetreflexologie. En die vraag is natuurlijk: “Wat is voetreflexologie?”

En ja, als docente van de online basiscursus voetreflexologie, is dit een belangrijke vraag om te kijken of studenten effectief verstaan wat voetreflexologie is.

Jij bent een uniek persoon, geen papegaai

Wat ik absoluut niet zinvol vind, is papegaaienwerk. Want het doel van deze vraag aan jou als student is om na te denken hoe jij het zelf aan jouw cliënten zou willen uitleggen. En dan hoop ik dat jij het vanuit je hart vertelt, niet vanuit kennis. Jij bent geen papegaai, ook niet bij een examenvraag!

Jij bent geen papegaai, ook niet bij een examenvraag!

Toegegeven, als startende student is het verleidelijk om er helemaal enthousiast in te vliegen. Maar om iets echt te kennen en doorvoelen, speelt de factor tijd ook een grote rol. Gun jezelf de tijd.

Tijd nemen om iets te leren en te integreren is een vorm van zelfliefde!

En jij bent een heel liefdevol persoon want het liefste wat jij zou doen is de voeten vast nemen van anderen en al hun zorgen en pijnen laten verdwijnen. Je bent nu eenmaal zo, je zou alles voor een ander doen. Maar dit is vaak ten koste van jezelf.

Zelfliefde en zelfzorg zijn dus echt wel enorm belangrijk!

Jij bent zo een liefdevolle persoon!

En het laatste dat ik wil is dat jij begint te vertellen vanuit je hoofd.
Dus wanneer ik vraag: “Wat is voetreflexologie?”, dan moet jij praten vanuit jezelf. Vanuit jouw hart. Want op die manier maak je een echte verbinding met je cliënt.

Maar ook vanuit je hart, blijven de basisbegrippen wel belangrijk om te verwoorden.

Zijnde:

  • Complementaire therapie
  • Holistische visie
  • Zelfhelend vermogen van het lichaam, homeostase bekomen
  • Projectie van het lichaam op de voeten
  • Manuele therapie

Al hoef je dat niet allemaal in één zin te zetten. Zo schrik jij je cliënten eerder af!

Dit is voetreflexologie

Oefen het in om het vlot te vertellen wanneer je voorbeeld op een feestje bent en mensen vragen je er iets over. Afhankelijk van je gesprekspartner hou je het lang of kort.

Dit is het doel van mijn vraag!

Maar goed, dan weet je nog steeds niet helemaal wanneer ik kriebels krijg als ik de antwoorden lees of hoor. Die kriebels komen op wanneer ik bepaalde woorden zie staan. Helaas zie ik deze woorden er zo uitspringen als ik de tekst voor me krijg.

Kriebelende antwoorden op een examenvraag

Woorden als: behandeling, genezen, patiënt,…

Vaak nog in combinatie met een reeks ziektebeelden.

Door deze woorden in de mond te nemen, of erger nog, ze neer te schrijven, wek je de indruk op geneeskundig vlak actief te zijn.

Dus eerst en vooral, geen papegaaienwerk!

Durf er je eigen twist aan te geven. Toon je persoonlijkheid.
Uiteindelijk komen cliënten bij jou!
En bij jou komen betekent niet enkel het krijgen van enkele technieken op de voeten, maar het totale pakket van wie jij bent. Jouw zorgzaamheid, jouw algemene kennis, …

Samen groeien we naar het ontdekken wat jou verschillend maakt!
Volg dus zeker mijn online basiscursus voetreflexologie.
KLIK HIER voor meer info.

Ten tweede, gebruik juiste termen!

Voetreflexologie is geen medische benadering van een mens. Het is een holistische manier van kijken. Vaak zijn ziektebeelden en symptomen een signaal van een dieper liggend probleem. Stuur cliënten altijd naar een arts en volg de adviezen op!

Reik je hand naar de arts. Bouw een brug naar samenwerking.

En dat begint in eerste plaats vanuit jezelf.

Gebruik de juiste termen zoals: cliënten, bewerken van de voeten, een sessie.

Voetreflexologie definitie

Jij staat aan de start van jouw carrière, dus dan kan je het maar beter meteen goed leren.


Dus wanneer ik jou als examenvraag stel om voetreflexologie te omschrijven, dan hoop ik dat je dit omschrijft voor jezelf en je toekomstige cliënten. Niet om mij een plezier te doen.

Trouwens, een examen zie ik ook niet als een test zoals in de middelbare school.
Voor mij is een examen een evaluatie van jouw groeiproces.
Hier ben jij de hoofdpersoon in!

Opdracht aan jou: wat is voetreflexologie?

Deel je antwoord gerust in de Facebookgroep met een mooie foto van jezelf.
Zo leren we elkaar beter kennen.

Welkom op Facebook

Ben je net als mij een fan van etherische oliën?

Dan heb ik nog een waardevolle tip voor jou!

Ik kan het niet onder stoelen of banken steken, ik ben dol op de etherische oliën van Young Living. Dat had ik nooit gedacht toen ik er mee begon. En al helemaal niet dat de blends die werken op het emotionele, zo veel dieptegang konden hebben. Ik zou het je 100 keer kunnen zeggen, je moet het gewoon ervaren voor jezelf.

Een blend waar ik mee aan de slag ga wanneer ik de kriebels krijg van iets is o.a. RELEASE. Ik doe dan een druppel op mijn handen, activeer het en dan ga ik het heel bewust inademen. Dat doet me echt deugd want ik voel mijn energie gewoon zakken. En als ik even zot word van de kinderen dan doe ik dat samen met hen. Op die manier transformeer ik frustraties naar rust en liefde in huis.

In mijn diffuser doe ik BELIEVE. Ik het begin was dit een blend dat ik echt niet lekker vond qua geur. Maar soms zijn de geuren (van etherische oliën) die je niet lekker vindt, juist degene die je nodig hebt. Langzaam heb ik het opgebouwd. Eerst 1 druppel in mijn diffuser, dan 2 en zo ga ik nu tot 5 à 7 druppels, afhankelijk van de ruimte.

In ons huis staan namelijk verschillende diffusers. Op zich wel leuk want zo kom je van de ene geurgewaarwording naar de andere.

Mijn ondersteuning

Bij de etherische olieblend heb ik ook al gemerkt dat het zinnetje “less is more” zeker ook van toepassing is. Dus aan één druppel heb je echt al vaak genoeg. En dan is dit helemaal niet duur! Want je hebt niet veel nodig en je bent daarna weer productiever!

Wil jij de etherische oliën uit proberen?

Ga via mijn webshop: https://www.myyl.com/hildeschoonjans

Wanneer jij je registreert als lid (zeker doen want dan is alles 24% goedkoper) moet je wel goed kijken dat je mijn gegevens ziet als persoon van aanmelden. Zo ben je zeker dat je mijn begeleiding krijgt! Mijn lidnummer is: 16114238 mocht je het nodig hebben.