Het resultaat van de detoxkuur

Wat een uitdaging kwam op mijn pad.
Ondertussen zo een kleine maand geleden (klik hier om naar het begin te gaan).
Ik begon met detoxen en in dit artikel deel ik het resultaat van het detoxen.

Ik begon met detoxen

Toegegeven, mijn voeding is niet van het gezondste dus kon ik een detox goed gebruiken.

De kuur zelf is afgelopen. Er was prima begeleiding en heel veel enthousiasme.
Een over-load aan informatie, die ik eerlijk gezegd niet allemaal heb gelezen.
Gelukkig kan ik het allemaal nog eens overdoen en blijf ik toegang hebben tot deze detox-kuur.

detoxen

Resultaten

Voeding – ik eet nu bewuster

Stilletjes aan herval ik terug in de ongezondere dingen… Ik ben me er op dit moment van bewust waardoor ik het opnieuw kan bijstellen. Maar zoals je weet is het voor mij heel moeilijk om mijn voedingspatroon zomaar te doorbreken. Al voel ik wel dat ik steeds bewuster eet.
Zo gebruik ik nog elke dag mijn soepmaker, om soep te maken of een smoothie.
Hierdoor eet ik sowieso meer fruit en groenten.

Afvalberg – veel kleiner

Meer fruit en groenten eten heeft een invloed op onze vuilbak.
Mijn fruit en groenten haal ik vaak bij de groenteboer, die alles in een kartonnen doos doet.
Algemeen gezien heb ik minder (rest)afval want fruit of groenten met een plekje verwerk ik nu sneller en de kippen zijn me dankbaar voor de schillen en klokhuizen,…
Dus ik heb minder afval!

Toiletbezoek – mooi en vlot

Verloopt super. Dankzij de ICP waar extra vezels in zitten en dat werkt als een grote grove borstel voor je darmen. Ik durf toegeven dat ik gevoelige darmen heb en dankzij deze detox en het gezondere eten heb ik een mooie, vlotte stoelgang.

Gewicht – stabiel

Mijn gewicht is stabiel gebleven. Maar doordat ik de smaak van de smoothies zo lekker vond dronk ik er te veel van. Dit ben ik aan het matigen. En bovendien heb ik door ziekte veel rust genomen, waardoor mijn verbrandingsoventje niet veel werk moest leveren.
Deze keer is er niets af gegaan, maar ook niets bij gekomen!

Prijs – fantastisch

De detox wordt ondersteund met enkele voedingssupplementen.
Dit heeft me voor 3 producten nog geen 95 euro gekost.
Dit bezie ik als een investering in mezelf.
De eerste keer is het echt proberen. Maar ik geef toe het is het geld meer dan waard!
Verder ben ik altijd versteld van de prijs van groenten en fruit.
Wanneer ik om eten en drinken ga in een warenhuis voor 50 euro dan is mijn karretje amper gevuld. Maar als ik voor 50 euro ga shoppen bij de groenteboer dan kan ik dat allemaal niet dragen. Ik denk zelfs dat ik nog nooit aan die 50 euro gekomen ben 😉

Ik heb meer energie

En dat alleen al is niet uit te drukken in geld.
Al moet ik toegeven dat deze kuur samen viel met een periode van ziekte. Ziekte waar ik nog steeds niet volledig van hersteld ben, maar ik kan alweer iets doen en de pijn is veel minder.
Dus ik heb meer energie! Wat op zich een fantastisch resultaat is van het detoxen!

Gemoedstoestand

Mijn daadkracht is verhoogd. De kleine beetjes die ik kon doen, deed ik. Daarna had mijn lichaam rust nodig maar mijn geest aanvaarde het snel. Waardoor ik mezelf niet verloor in piekeren of zorgen maken. Ik stak mijn diffuser aan met enkele etherische olietjes van Young Living en ik rustte fysiek en ervaar innerlijke rust en vrede.

 

Hoe zie ik het verdere verloop?

Komende weken wil ik verder bouwen aan mijn gezondere voeding.
Dit met flexibiliteit om te genieten van frietjes van de frituur of een stukje vlees of een witte boterham met choco of hagelslag.

De detox zelf wil ik sowieso herhalen!
Al merk ik dat het fijn is om dit in een groepje te doen.

Mocht je zin hebben om samen met mij en een aantal anderen te detoxen, geef me dan een berichtje.

     

    Omdat ik het nu zelf ervaren heb, is het iets dat ik meeneem voor mijn cliënten. Ik ben er van overtuigd dat het hen zal ondersteunen om sneller tot de resultaten te komen die ze willen.

    Ik geloof in de kracht van een detox-kuur!
    En dit in combinatie met aromatherapie en voetreflexologie.