Hoofdpijn bij jonge kinderen

Het is prachtig om te zien dat enkele van mijn studenten uit de Reflexology Academy 4u de kriebeltjes in hun vingers hebben om aan de slag te gaan met kinderen. Met hen heb ik al een succesconcept besproken!

Kinderen kunnen net als volwassenen tal van klachten hebben waar wij als voetreflexoloog een hele mooie ondersteuning kunnen bieden. Dus ook hoofdpijn.

hoofdpijn bij kinderen

Hoofdpijn komt voor bij alle leeftijden

Bij hele jonge kinderen, tot bij hoog bejaarden.
Het nadeel van hoofdpijn is dat je het niet kan zien of kan meten.
En het is dus nog moeilijker om te ontdekken wat de oorzaak is.

Wanneer je zelf hoofdpijn hebt, is het al heel moeilijk om de oorzaak te weten. Bij kinderen is het nog moeilijker omdat ze het ook nog eens moeilijk onder woorden kunnen brengen.

Als je een kind in je praktijk hebt met hoofdpijn, dien je naar het verhaal van het kind te luisteren, naar dat van de ouders en kijk je best goed naar de lichaamstaal en de gebaren. Een anamnese afnemen is niet het meest eenvoudige om te doen als starter, dus wil ik je daar graag bij helpen.

Voor jou maakte ik een handig werkboek dat je onderaan deze blog kan aanvragen. Bovendien nodig ik je meteen uit om een boeiend webinar te volgen over de 3 grootste oorzaken van hoofdpijn.

Bij kleine kinderen is migraine ook niet uit te sluiten. Zo zijn er kinderen van 3 jaar die al migraine hebben. De diagnose is heel lastig. Buikpijn met diarree of overgeven zijn de symptomen. Symptomen waar ouders niet meteen een link leggen met migraine maar eerder met griep of andere infectieziekten.

Vaak wordt pas achteraf, op latere leeftijd, de link gelegd.

Meestal steekt hoofdpijn de kop op rond 14 jaar bij vrouwen, en rond 12 jaar bij mannen.
Wist je dat meisjes vanaf 14 jaar twee keer zoveel hoofdpijnklachten hebben dan jongens!
En door die hoofdpijnklachten mist één-vijfde 10% van het dagonderwijs.

Tijd dus om aan de slag te gaan met voetreflexologie!

 

Wil je meer bijleren over hoofdpijn?
Dan nodig ik je graag uit op één van de live webinars.
Na het invullen van je gegevens ontvang je een extra cadeau
namelijk een werkboek: Anamnese bij hoofdpijn