Kracht of druk?

Q&A over kracht of druk als juiste term om te werken

Jij spreekt over kracht in plaats van druk. Klinkt het niet vreemd als je vraagt: “is de kracht goed?”

Persoonlijk hou ik van enige stevigheid in een voetreflex maar met kracht werken mag niet overgaan in werken met druk.

Druk komt meer vanuit je eigen wil om iets te bereiken. Je moet steeds het ritme van de cliënt volgen. Dit is bijzonder belangrijk omdat veel beginnende collega’s twijfelen en zich willen bewijzen ten opzichte van hun omgeving.

Lees ook: Wat maakt je anders dan een collega
KLIK HIER

Dat is nergens voor nodig. Je hebt je basisopleiding gevolgd en je weet reeds veel.

Ervaring van kracht of druk

Reflexologie helpt en dat zal je ervaren in de komende jaren als reflexoloog.

Kracht is inderdaad een woord dat je gewoon moet worden. We gebruiken het woord druk gedurende de dag ook veel meer dan het woord kracht.

Denk maar eens aan hoe druk ons leven eigenlijk is. Hoeveel tijdsdruk er is, de groepsdruk welke meespeelt in bepaalde keuzes die we maken,…

De betekenis van kracht is mooier. We ervaren een levenskracht, een stuwende kracht die ons vooruit helpt in het leven, de kracht van moeder natuur,… De kracht komt van binnenuit terwijl druk van buitenaf komt.

Door de werking van een kracht wordt arbeid verricht.

Uit het Griekse woord voor kracht is dynamica ontwikkeld en reflexologie is echt een dynamisch gegeven te denken aan de lopende duim met de verschillende fasen, de bewegingen die jouw lichaam maakt om optimaal te werken, pulsaties, tintelingen of golvende bewegingen die je voelt terwijl je werkt,… Deze techniek leer je in de online basiscursus voetreflexologie

Waarom zouden we onze cliënt tijdens een therapie extra druk geven als hij/zij al voldoende druk ervaart tijdens het werk, in het gezin,…

Hilde Schoonjans - jouw docente

Kracht kan je halen door opnieuw in jezelf te keren.
Hiervoor gebruik ik o.a. etherische olie.

StressAway, uit de starterskit van Young Living, vind ik een must-have voor alle mama’s! Een geur dat meteen rust brengt.

Dus ook een perfecte geur om te verdampen in je praktijk.

Wil je er meer over weten?
Neem dan even een kijkje op de pagina over mijn online cursus aromatherapie (KLIK HIER) want als je de starterskit via mij bestelt, ontvang je deze cursus van mij cadeau!


Meer over mij en mijn praktijk weten?
Neem dan een bezoekje op mijn site: www.HildeSchoonjans.be