Examen basiscursus voetreflexologie

YES, we zijn al op een super spannend moment gekomen.
Het examen!

Dat is een moment waar jij enerzijds naartoe geleefd hebt, en anderzijds ook wat angstig voor bent want je wilt het natuurlijk goed doen!

Ik wil je alvast meegeven dat jij je angst beter thuis laat omdat dit eerder verlammend werkt. Net als jij heb ik verschillende keren examens afgelegd en uit elk examen leerde ik iets bij. Je kan het examen dus bekijken als een test waar jij staat op dat moment. Je leerpunten neem je mee en daar werk je verder aan.

Het is niet verplicht om een examen af te leggen, maar het is wel in je cursusprijs inbegrepen.

Hoe is het examen opgebouwd?

Er is steeds een theoretisch en een praktisch examen.

Theorie

De vragen zijn in de aard van de oefenvragen in de cursus. De nadruk ligt op het weten en het correct uitleggen wat voetreflexologie is. Dit heel ruim bekeken, dus niet enkel de eerste les van je cursus šŸ˜‰

De open vragen dien je met je eigen woorden te beantwoorden. Het gaat er ten slotte om dat jij op een correcte manier communiceert met je cliƫnt en met je omgeving over voetrefelxologie.

Er zijn ook enkele juist/fout-vragen. Verbeteren hoeft niet, maar het is wel met gis-correctie.

Wanneer jij je examen af geeft, mag je dit indien gewenst nog mondeling toelichten, wanneer je vb. dyslexie hebt of een totale black-out.

Praktijk

Na je theorie-examen volgt het praktische deel. Je trekt enkele kaartjes en die zones bewerk je op de voet en daar geef je uitleg over. Het totaalpakket telt, dus ook je therapeutische vaardigheden.

Praktische informatie

Je hoeft niets mee te brengen, enkel je cursus en afhankelijk van het uurĀ je lunch.

De eerstvolgende examendag is:

  • vrijdag 17 mei 2019
  • vrijdag 15 november 2019

Wanneer je examen wilt doen, stuur je me minstens een week op voorhand een mail.
Ik laat je dan weten hoe laat jij jouw examen kan komen doen. Dit zal tussen 9u en 15u zijn.

Vertrouw in jezelf!
Ik weet dat je het kunt!

Is slagen voor het examen voldoende om een professioneel voetreflexoloog te worden of om erkend te worden door BeVo?

De basiscursus is zoals het woord het zegt een basis. En laten we eerlijk zijn, hoewel je er al een hele stap vooruit mee gekomen bent, zou het wel wat van de pot gerukt zijn om te zeggen dat jij al een volleerde therapeutische voetreflexoloog bent.

Tijdens en na het volgen van deze cursus kan je lid worden van BeVo als student lid. De cursus staat gelijk aan 100 uren, waarvan 60 uren reflexologie en 40 uren AFP.

Wat zijn de mogelijkheden na deze basiscursus?

Je mag en kan een praktijk starten om ontspannende voetreflexologie te geven bij cliƫnten.
Wil je verder doorgroeien naar een therapeutische voetreflexoloog dan is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij de ReflexologyAcademy4u. Hier bouw je verdere kennis op van o.a. anatomie, fysiologie en pathologie in combinatie met voetreflexologie. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op therapeutische vaardigheden en ook op marketing omdat het belangrijk is dat jij een rendabele praktijk opbouwt.

Stap voor stap, bouwen wij samen, jouw droompraktijk op!