Q&A: “Hilde, jouw voetreflexologie, is dit talent of aangeleerd?”

Q&A: “Hilde, jouw voetreflexologie, is dit talent of aangeleerd?”

Afgelopen zaterdag mocht ik een lezing/presentatie geven over voetreflexologie en etherische oliën. Ik mocht dit volledig zelf invullen. Heerlijk wanneer je helemaal mag vertellen over je passies.


Als je nog helemaal nieuw bent in voetreflexologie en/of gewoon meer wilt ontdekken over voeten, vraag dan zeker mijn GRATIS e-boek aan: Voeten dienen voor meer dan enkel op je tenen lopen.


Om de presentatie kracht bij te zetten gaf ik enkele demo’s. Super om te doen want een demonstratie is bij voorkeur kort en heel gericht. Dus iemand met een pijn in de arm met bewegingsbeperking was het eerste “slachtoffer”. Omdat er in een demonstratie niet veel tijd is voor een inleiding, ging ik meteen naar de kern en werkte ik symptomatisch. M.a.w. de reflexzone van het schoudergewricht kreeg aandacht. En om de dame extra te ondersteunen gebruikte ik etherische olie op de voeten.

sfeerbeelden workshop voetreflexologie en aromatherapie
sfeerbeelden workshop voetreflexologie en aromatherapie

Omdat het snel moet gaan, is dit ook heel pittig om te ondergaan als cliënt. Vandaar dat ik daarnet het woord “slachtoffer” gebruikte. Maar deze dame gaf aan dat de pijn in haar arm minder was, alsook dat ze haar arm beter kon bewegen.

Mooi resultaat zou ik zo zeggen!
Hier was het echt korte (hevige) pijn, om daarna verlichting te hebben.

Natuurlijk is een volledige voetreflexologiesessie niet pijnlijk van het begin tot het einde. Het lichaam kan dat trouwens ook niet aan en dan richt je meer schade aan dan dat het baat heeft.

Een goede voetreflexoloog kan dit perfect doseren en houdt rekening met zowel de verbale als non-verbale signalen van een cliënt.

Er kwamen nog demo’s

Ik gaf ook een demo op 2 personen met maagklachten. Met als doel om aan te tonen dat elke cliënt een andere benadering vraagt. Ook de keuze van de etherische olie is bepalend voor je sessie. Maar daarvoor dien je eerst een degelijke opleiding aromatherapie te krijgen.

Deze geef ik trouwens ook. Neem via deze link een kijkje naar de opleiding: https://hildeschoonjans.be/online-cursus-aromatherapie/

En dan heel kort gaf ik nog een demo bij iemand met nekproblemen.

Het was een leuke presentatie en voor de mensen wiens voeten ik mocht doen een hele ervaring. Tussendoor mocht iedereen vragen stellen en ik gaf met plezier antwoord. Al heb ik, denk ik, niet geantwoord op de vraag of ik voetreflexologie aangeleerd heb of het een talent is van mij.

Geen idee waarom ik deze vraag op dat moment niet met volle aandacht heb beantwoord of misschien wel, maar dan slechts deels.

In elk geval wil ik er nu een mooi antwoord op geven.

sfeerbeelden workshop voetreflexologie en aromatherapie

Talent of aangeleerd?

Laten we zeggen dat het beide is. En dat maakt dat ik ben wie ik ben, en toch wel bij de betere voetreflexologen behoor, als ik dan toch even mag stoefen op mezelf. Maar sta me toe me nog verder te verduidelijken.

Het hebben van een talent wilt niet automatisch zeggen dat je er successen mee behaalt. Talenten zorgen er voor dat je sneller inzichten hebt in het thema. Wanneer ik een cursus over voetreflexologie volg, hoef ik meestal maar één keer het te zien of ervaren en ik heb het opgeslagen in mijn geheugen. Het is dus niet zo dat het allemaal vanzelf komt!

Ik heb wel degelijk het meeste geleerd!
Lees zeker ook mijn blog over Hanne Marquardt (KLIK HIER)

Mijn geluk is dat het snel gaat. Nadeel is dat ik me snel verveel in cursussen omdat het heel traag gaat (voor mij). Maar dan besef ik heel goed dat iedereen moet leren en dat iedereen zijn/haar eigen tempo heeft. Voor mij is een opleiding een goede oefening in geduld.

Voetreflexologie leer je aan! En dan ga je oefenen, oefenen en oefenen.
Je leert eerst de technieken, de refexzones kennen, de geschiedenis,… Dat is een basiscursus!
Meer info en starten: https://reflexology4u.be/over-reflexology4u/voetreflexologie/online-cursus-voetreflexologie/

Eerst moet je het in je hoofd krijgen, door te oefenen gaat het naar je hart en eens het in je hart zit kan je met liefde een voetreflexologie geven. Het voelen van reflexzones waar je van alles over hoort vertellen komt veel later.

Slechts enkele foto's van de vele ontmoetingen met Hanne Marquardt
De achtergrondfoto is een deel van haar tuin
Slechts enkele foto’s van de vele ontmoetingen met Hanne Marquardt
De achtergrondfoto is een deel van haar tuin

Een chef-kok, talent of aangeleerd?

Ook hier kan je de vraag stellen. Een chef-kok heeft een grote interesse in eten, een ware passie. Die kookt niet om mensen te voeden, maar die kookt om mensen in extase te brengen.

Natuurlijk heeft die moeten leren om groenten fijn te snijden, kooktechnieken aanleren, smaken ontdekken,…

Wat is het verschil tussen een kok en een chef-kok?

Een kok blijft vasthouden bij wat die leerde en die levert prima werk. Een chef-kok heeft het talent om alle smaken en geuren op te slaan en wanneer die iets proeft, kan die vanuit zijn onderbewustzijn naar boven halen wat kan matchen bij die ene smaak. En dat is talent!

Ik hoop dat dit voorbeeld het duidelijk maakt.


Als je nog helemaal nieuw bent in voetreflexologie en/of gewoon meer wilt ontdekken over voeten, vraag dan zeker mijn GRATIS e-boek aan: Voeten dienen voor meer dan enkel op je tenen lopen.


Als ik iets hoor, zie, ervaar van voetreflexologie dan kan ik direct mijn archiefkasten in mijn onderbewustzijn induiken en er van alles bij halen om de ervaring van mijn cliënten nog te vergroten.

En mijn doel is om mijn studenten zodanig op te leiden dat ze dit ook kunnen.
De ene zal er inderdaad wat langer over doen dan de andere.

Maar ze beginnen in elk geval allemaal bij de basisopleiding voetreflexologie.
Die kost trouwens slechts 199 euro, alles inclusief!

Meer info en starten: https://reflexology4u.be/over-reflexology4u/voetreflexologie/online-cursus-voetreflexologie/

Er zijn zelfs heel wat van mijn studenten die al eerder ergens anders een volledige opleiding voetreflexologie volgden, maar toch nog eens opnieuw bij mij volgen. En ze zijn heel enthousiast. Dat zegt veel!

Mijn visie op succes

Wat is succes? Dat is de eerste vraag en het antwoord is voor iedereen anders!

Sowieso zijn het de “werkers” die er komen. En met werker bedoel ik de personen die een keuze maken en er 100% voor gaan. Een tegenslag zorgt voor een vertraging, maar toch geven ze niet op. Ze zetten door. Ze blijven werken om hun doel te bereiken.

En in de tussentijd genieten ze van de weg naar hun doel. Aangezien er tussendoelen zijn die gehaald en gevierd worden.

Doorzettingsvermogen is zo belangrijk!
Ik ervaar dat voor mezelf nog elke dag.
Blijven gaan, mezelf niet laten tegenhouden,…
Doorzetten!

Een andere tip die ik kan geven: “ontwikkel de dingen waar je goed in bent en steek weinig tot geen tijd in dingen waar je niet goed in bent”, kreeg ik zelf van een welvarend man.

M.a.w. ontwikkel je talenten. En daarin dien je verder te studeren.

Iedereen heeft talenten, ja, ook jij!
Misschien heb je ze nog niet gevonden en moet je daarom nog enkele dingen uitzoeken, maar je hebt ze wel!

Dus, wil je meer weten over de online opleiding aromatherapie?
KLIK HIER en je kan er vandaag mee aan de slag gaan!

En wil je beginnen aan een opleiding voetreflexologie, dan zit je bij mij aan het juiste adres!
KLIK HIER om vandaag nog te starten.

Oh ja, en als je beide online basisopleidingen hebt gevolgd (voetreflexologie en aromatherapie) dan kan je de live cursus volgen: Voetreflexologie met etherische olie!

Zo heb je meteen iets om naar toe te werken.

Tot binnenkort <3

PS: afspraken voor een voetreflexologie kan je gemakkelijk zelf inplannen via mijn agendasysteem. De link naar de afspraken kan je terugvinden op mijn praktijkpagina: https://hildeschoonjans.be/
Nog een plaats waar je heel wat kan leren en ontdekken van mij!