Orkaan Hanne kwam na storm Eunice

Orkaan Hanne, oh wat een vrouw! En waar zal ik beginnen met mijn verhaal over Hanne Marquardt? Want er valt zoveel over haar te vertellen.

Mijn eerste ontmoeting met Hanne Marquardt

Oktober 2009, met een bolle buik, zwanger van ons eerste kind ontmoette ik Hanne Marquardt voor de eerste keer. Ik organiseerde het BeVo-congres in Gent en Hanne was één van de sprekers. Ik regelde voor haar een mooie B&B in Lokeren. Ik kende de straat van de B&B niet, hoewel ik al mijn ganse leven in Lokeren woon.

Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik in die straat reed. “Wow, wat een mooie straat, dacht ik. Hier wil ik wel wonen.” Een straat met boerderijen, grote huizen,… een groot contrast met de rijwoning dicht bij de stadskern waar ik woonde.

Mijn verwondering en wens moet zo puur geweest zijn dat het Universum mij hoorde. Toen wij na de geboorte van onze Djurre op huizenjacht gingen bezochten we heel wat huizen. “Per toeval” keek mijn man op een zoekertjes-website. Daar stond de advertentie, meteen gebeld om een afspraak te maken en vrij snel konden we de woning bezichtigen. Mijn man en ik stonden in de inkomhal, we knikten naar elkaar en kochten het huis. Ons huis, in dezelfde straat als de B&B. Eigenlijk zelfs maar een paar huizen verder.

Wat zit het leven toch mooi in elkaar. Alles is met elkaar verbonden. Dus niet alleen de verbanden in het lichaam die we gebruiken bij voetreflexologie, maar gewoon het volledige leven.

Onrechtstreeks heeft Hanne Marquardt ervoor gezorgd dat wij nu wonen waar we wonen.
Orkaan Hanne brengt veel verandering in het leven van een voetreflexoloog.

Hanne Marquardt 2009

Verandering na orkaan Hanne

Na het BeVo-congres in 2009 gingen we samen iets eten. Hanne zat naast mij aan tafel en ik ervaarde toen voor het eerst echt haar visie van de lopende duim. “Het moet dynamisch zijn, als een kind dat springt op een trampoline.”

Deze techniek leer ik jou aan in de online basiscursus voetreflexologie.

En ik moet toegeven dat het even duurt eer je deze techniek goed in je vingers hebt. Maar door te oefenen, je oogkleppen af te zetten en toch met focus werken, leer je het en ken je iets waardevols voor de rest van je leven!

Het is niet zomaar je duim plooien en strekken en vooruit kruipen als een rups, de techniek van de lopende duim bevat veel meer. En dat wil ik jou aanleren.

Start vandaag nog met de online basiscursus voetreflexologie, KLIK HIER.

En verdiep vervolgens je kennis in de Academy. Deze loopt gedurende drie jaar en hier leer je de geheime verbanden in het lichaam, maar ook van het Universum kennen. Ik geloof dat niets zomaar gebeurt. Het feit dat jij tot hier leest, is een teken dat je de diepte in wilt duiken en meer wilt leren dan je nu al weet.

Dus als je reeds een basiscursus volgde, kan je starten in de Academy. KLIK HIER voor meer informatie.

Gretig aan de slag

Gretig ging ik aan de slag met nieuwe kennis en ik ging in augustus 2011 voor de eerste keer richting Zwarte Woud. Ik volgde het eerste deel van de cursus Reflexzonentherapie am Fuß.

Daar raakte ik helemaal overprikkeld.
Je moet weten dat de cursusdag relatief vroeg begin en laat eindigt. En dit 4 dagen op een rij. De laatste dag kon ik op een bepaald moment amper op mijn benen staan. Ik kroop mijn bed in, want ik sliep in het gastenverblijf bij Hanne, en medestudenten maakten soep voor mij. Ik voelde me ellendig!!! Het slapen en veel water drinken deed me goed. Toch heb ik in de namiddag de cursus gevolgd vanaf de zijlijn. De dagen erna voelde ik me goed, ik had alleen extreem veel dorst. Maar dan echt héél veel dorst.

Ergens ben ik wel blij dat ik een overreactie heb ervaren. Wanneer ik nu praat in mijn cursus over mogelijke reacties tijdens en na een sessie, weet ik vanuit elke vezel van mijn lichaam waarover ik spreek.

Voor ik Hanne Marquardt persoonlijk ontmoette was ik al lang bezig met voetreflexologie en ik volgde reeds vele verschillende cursussen, maar onze ontmoetingen brachten grootse veranderingen.

Hanne Marquardt 2011

Toerist Hilde in het Zware Woud, met als gids Hanne Marquardt

Wat een ervaring het eerste cursusdeel in Duitsland. Maar nog meer was ik onder de indruk van Hanne Marquardt haar auto-kunsten. Want toen ik aankwam na een lange autorit werd ik door Hanne in haar blauw-grijze wagen getrokken om de omgeving te verkennen. Langs smalle bergwegels die overgroeid waren reden we verder en verder. Hanne toonde me de ruïnes van een kasteel. Ik moest van haar de wagen uit om ze te verkennen. Zij bleef in de wagen op me wachten omdat ze de trappen niet zo goed aan kon. Maar ze drukte me op het hart dat ik niet met haar moest inzitten en mijn tijd moest nemen omdat ze wist dat het van boven een prachtig uitzicht was.

Al moet ik eerlijk toegeven dat ik vanuit mijn slaapkamerraam kijkend al onder de indruk was. Om nog maar te zwijgen over het laatste deel op weg naar Köningsfeld. Vooral dat stukje naast een waterloopje vond ik fantastisch. Tja, ik ben nu eenmaal geen reiziger. Op dat vlak heb ik een hele kleine ecologische voetafdruk. Ik kan het aantal keren in een vliegtuig nog steeds op één hand tellen.

Na het kasteel reed ze me naar een elegant kerkje. Ook daar vloog ik de auto uit. Jammer genoeg was het gesloten. Anders had ik zeker een bezoekje gebracht. Een kerk heeft wel iets, zeker zo een pittoresk als deze. Kijk zelf maar naar de afbeelding.

Prachtig, toch?

Daarna reden we nog naar het oudste huis van de streek en we gingen naar een café/eethuis waar ik werd getrakteerd op thee en de traditionele Schwarzwälder Kirschtorte. Volgens Hanne Marquardt de beste van de streek.

Onvergetelijke momenten

Ik ontmoette Hanne Marquardt op verschillende momenten. Zowel in België als in Duitsland.
Ik reed richting Zwarte Woud in september 2012, februari 2016 en maart 2017. Die laatste keer legde ik het examen af en eerlijk waar, daar had ik toch wat stress voor. Want ik deed de volledige cursus in het Duits. Net mijn enige vak waar ik voor buisde in de middelbare school en dat we gelukkig maar één jaar hadden.

In de loop van dit jaar plan ik nog eens die kant uit te gaan. Ik heb nog wat dingetjes op de verlanglijst, maar heb nog geen data geprikt.

Je zal wel begrepen hebben dat het onvergetelijke momenten zijn en hoewel Hanne Marquardt zeker geen gemakkelijke vrouw is, is ze toch iemand om naar op te kijken.

En vooral, ze heeft mijn kijk naar voeten verfijnd.

Wat deed Hanne Marquardt voor voetreflexologie?

In mijn vorige blog kon je lezen over Eunice Ingham, die vaak de moeder van de reflexologie wordt genoemd. Zij werkte symptomatisch en dat gaf prima resultaten, in die tijd. Je moet goed weten dat de ziektebeelden van toen totaal anders waren dan die van nu. Vroeger ging het om één specifieke aandoening die makkelijk te benoemen was en dus ook te behandelen.

Ondertussen zijn er 1001 aandoeningen met daar nog eens verschillende subgroepen. De ziektebeelden die vandaag de dag gekend zijn, zijn complex en vaak een smeltkroes van verschillende symptomen en ook oorzaken. De huidige welvaartsziektes zijn veel complexer om te ontrafelen.

Hiervan was Hanne Marquardt zich goed bewust en week ze af van pure symptomatische sessies. Ze ging kijken naar achterliggende oorzaken.

Ik kan je vertellen dat je deze achterliggende oorzaken leert in de Academy. Daar geef ik jou de handvaten om je cliënten te ondersteunen d.m.v. voetreflexologie en hen op een individuele manier te benaderen.

Elke persoon is een uniek wezen en zo dien je ook je cliënten te benaderen.

Natuurlijk kan je puur symptomatisch werken met de Ingham-methode. Maar de effecten zullen enkel voor korte termijn zijn.

Mijn doel is om van jou een voetreflexoloog te maken waar mensen met plezier naar toe komen en die nadien reclame voor je maken.

Blijf me volgen via Facebook: https://www.facebook.com/groups/124524581524950

En neem gerust ook een kijkje op mijn website van mijn praktijk: https://hildeschoonjans.be/

Hanne Marquardt en Hilde Schoonjans

Had je iets aan deze blog?

Geef het dan zeker een duimpje omhoog en voel je vrij om het te delen.