Voetreflexologie heeft een holistische visie

Het woord “holistisch” is afkomstig van het Griekse “holos” dat “heel” betekent.

Iedere mens is een uniek wezen en heeft een eigen behoeftepatroon dat evolueert. Het fysieke, gevoelens, emoties, gedachten, verlangens, levensovertuigingen, sociale omstandigheden,… vormen samen een geheel. Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van dit geheel en geeft een signaal als er iets uit balans is door bijvoorbeeld een symptoom.

 

M.a.w. wanneer je een bepaald symptoom hebt, dan is dat een signaal dat er iets aan de hand is, waarmee de cliënt aan de slag moet. En ook waar jij als voetreflexoloog mee aan de slag moet!

 

Wanneer we een ontspannende voetreflexologie geven aan de cliënt, dan worden de symptomen bekeken en op de reflexzones gewerkt waar de klachten zich uiten. Vb. bij hoofdpijn wordt gewerkt op de reflexzone van het hoofd en die ligt op de tenen.

 

Bij een voetmassage worden enkele deugddoende technieken uitgevoerd. Maar het doel is ontspanning, losmaken van weefsel en doorbloeding verbeteren.

 

Voor jou maakte ik een handige volgorde van een ontspannende voetreflexologie. Je zal zien dat er enkele massagetechnieken in verwerkt zitten. En wanneer je zelf al een massagecursus volgde dan kan je er ook je reeds gekende technieken in verwerken.

 

Toen ik begon met voetreflexologie was een duidelijke werkvolgorde een absolute meerwaarde voor mij

dus ik ben er van overtuigd dat jij er ook heel veel aan zal hebben!

 

Vul je gegevens hieronder in en ontvang deze werkvolgorde helemaal GRATIS!