Wat is het doel van voetmassage en voetreflexologie?

Laten we in dit artikel een stapje verder gaan in het verschil tussen een voetmassage en een voetreflexologie. Voor een buitenstaander zien ze er misschien hetzelfde uit maar dat is helemaal niet zo!

 

Als we spreken over een algemene basissessie zoals de werkvolgorde die jij gratis kan aanvragen door je gegevens achter te laten op onderstaand formulier, dan geef je zonder aarzeling een ontspannende voetreflexologie!

Wanneer je, door je bij te scholen, kan loskoppelen van die werkvolgorde dan ontwikkel je steeds verder naar de kern van voetreflexologie.

 

Een groot verschil tussen voetmassage en voetreflexologie is het doel.

Bij voetmassage heeft het een algemeen ontspannend en losmakend effect op het weefsel, de spieren en gewrichten van de voet.

Bij voetreflexologie wordt er gericht gewerkt op reflexzones om zo het volledige lichaam en individu te stimuleren tot zelfheling en evenwicht.

 

Door onze drukke levensstijl heeft ons lichaam het moeilijk om evenwicht te verkrijgen en te bewaren. Ziekte wordt aanzien als een disbalans van het lichaam.

Via reflexologie breng je het lichaam terug in evenwicht. Toch dient men bij ziekte steeds een arts te raadplegen en de voorgeschreven medicatie in te nemen. Reflexologie is een complementaire therapie (aanvullende therapie) en vervangt nooit de reguliere geneeskunde!