De ijsberg

Wanneer je me al een tijdje volgt en mijn vorige artikels las, dan kwam er misschien een belangrijke vraag in je op.

Wanneer dit artikel het eerste is dat je van me leest, dan wil ik je van hartelijk welkom heten en lees dan zeker vorige artikels!

 

De vraag die jij je misschien wel stelde is deze:

“Als je werkt met een vaste volgorde, maar je loopt wel steeds de reflexzones af, is het dan niet eerder een voetmassage dan een voetreflexologie?”

 

En dat is een hele goede vraag!

Vandaar dat ik in het begin praat over een ontspannende voetreflexologie. Die staat nog heel ver af van de, ik zal het maar even benoemen als, therapeutische voetreflexologie.

 

Natuurlijk ben ik geen voorstander om er standaard “therapeutische” voor te schrijven. Maar ik wil wel dat mijn studenten uitgroeien tot ware reflexologen. Tot in de kern van hun wezen en voetreflexologie uitoefenen met passie en verwondering, nieuwsgierigheid bij elke cliënt weer.

 

Dus wanneer je begint aan je opleiding dan leer je eerst om een ontspannende voetreflexologie te geven. Deze is al heel waardevol en als je dan al denkt dat je alles weet, dan ken je enkel nog maar de top van de ijsberg!

Wanneer je daarna lid wordt van de Reflexology Academy 4u dan ontdek je dat een ijsberg veel meer is dan wat je boven water ziet. Je ontdekt de rotsblok onder de zee. En geloof me die is veel groter dan de top!

Wil je meer ontdekken over reflexologie, mijn opleidingen en de Reflexology Academy 4u dan nodig ik je uit in mijn Facebookgroep.