Is voetreflexologie pijnlijk?

Kort en bondig… Voetreflexologie is niet pijnlijk! Of toch dat hoeft het niet te zijn.

Waarom hoeft voetreflexologie niet pijnlijk te zijn?

Een goede relatie met je cliënt geeft een band van vertrouwen waardoor de sessie nog dieper inwerkt. Het is veilig, het voelt veilig want je hoeft ook enkel je schoenen en kousen uit te doen. Niet al je kleren in vergelijking met vele andere vormen van massage.

Wanneer voetreflexologie alleen maar pijnlijk is, verminder je opvallend de vertrouwensband. En deze vertrouwensband is super belangrijk om diepte te krijgen in de sessie. Lees zeker verder.

No pain no gain

Voetreflexologie hoeft niet pijnlijk te zijn. Sommige zones kunnen best gevoelig zijn maar in tegenstelling tot sommige Aziatische vormen waar het eerder “no pain no gain” is, werk ik liever liefdevol en ontspannend. Omdat we stress juist willen uitschakelen.

Wanneer we stress hebben schiet ons sympathisch zenuwstelsel in actie en staan we weer klaar om te vechten of te vluchten. Ons doel is juist om te ontspannen en het parasympatisch zenuwstelsel de kans te geven om zijn ding te doen. Wat sympathisch en parasympatisch betekent, leer je in de online basiscursus voetreflexologie.

Is voetreflexologie pijnlijk

Voetreflexologie is een kunst

Wanneer je een voetreflexogie krijgt dan is de meest efficiëntste toestand die wanneer je het gevoel hebt dat de geest uit het lichaam is en het lichaam uit de geest. Ik werk graag op de tenen omdat daar de reflexzone ligt van het hoofd, met de hersenen. De reflexzone van de wervelkolom zal ook in elke sessie verwerkt zitten omdat alle zenuwbanen langs de wervelkolom lopen verder door naar het lichaam. De reflexzone van de nek en schouders aangezien heel veel mensen daar met spanningen zitten.

Nogmaals, elke sessie verloopt anders, al zijn er toch een aantal vaste patronen omdat je a.d.h.v. het geven van structuur het ontspannen en vertrouwde gevoel vergroot. Wanneer je steeds opnieuw totaal andere dingen doet dan geeft dit ook stress en spanning in het lichaam. En dat willen we net vermijden. Dus terugkomende dingen brengen rust.

Voetreflexologie is een kunst.
Evenwicht en diepe ontspanning brengen bij de cliënt.
Zonder pijnlijk te werken, maar vanuit liefde.

Lees ook vorige blogjes om te ontdekken wat voetreflexologie is en blijf me volgen want er komt nog meer informatie je richting uit!

Facebookgroep