Je voeten zijn een verlenging van je persoonlijkheid

Voor de meeste mensen is de zin “je voeten zijn een verlenging van je persoonlijkheid” heel ver van zich af. Zonde want je voeten zijn zo bijzonder! Laat het me je uitleggen.

Wat is voetreflexologie nu weer?

Dus voetreflexologie is een vorm van massage op de voeten waarbij de intentie is dat we werken op de volledige persoon. Een persoon is een individu. M.a.w. iedereen is net iets anders en waar de ene gebaat is met een bepaalde techniek, is de andere het niet helemaal. Dat maakt het net zo leuk.

Je kan werken met standaardlijstjes van hoe een sessie verloopt en dat zal zeker al enig resultaat opleveren, maar hoe individueler je sessie loopt, hoe meer je cliënt er effect van zal ondervinden.

Natuurlijk heb je als therapeut dan wel een flinke dosis kennis nodig. Maar kennis en ervaring groeien. Hoe meer voeten je vast neemt en hoe meer cursussen je volgt, hoe leuker het wordt! Ik maakte het je gemakkelijk want na de online basiscursus voetreflexologie kan je lid worden van de Academy. Daar krijg je elke maand een nieuwe training. Meerdere zelfs! KLIK HIER voor meer info.

een verlenging van je persoonlijkheid

Je mag je echter niet laten leiden door angst want heel wat studenten voetreflexologie durven nog niet werken omdat ze het gevoel hebben nog te weinig te weten. Maar dan ook weer… Op een bepaald moment moet je er gewoon aan beginnen na het volgen van de online basiscursus voetreflexologie. In de Academy groei je dan verder door.

Voeten een verlenging van je persoonlijkheid

Wanneer iemand bij mij op de massagetafel ligt dan bekijk ik de voeten alsof ze een volledig lichaam zijn. Met daarin niet alleen het fysieke maar ook een verlenging van iemand zijn persoonlijkheid, hoe ze zich voelen, hoe hun eigenwaarde en zelfvertrouwen is,…

Dat betekent niet dat ik a.d.h.v. je voeten kan zien wat jij denkt en voelt. Het geeft me een algemeen beeld en afhankelijk van de hulpvraag van de cliënt weet ik waar ik moet werken, in welke volgorde, hoe krachtig,… Het blijft magisch! Keer op keer!

De manier van liggen, hoe de voeten aanvoelen algemeen, de stand van de voeten, de bewegelijkheid van de gewrichten, de textuur van de huid, de kleur, de temperatuur, voetproblemen zoals eelt,… het geeft me een beeld. Ik geeft hier geen invulling aan. Of toch, ik poog het niet te doen. Het zijn waarnemingen die me vooruit helpen in een sessie. Ik ben zelf Bachelor in de Podologie dus ik ben wel wat gewoon om te zien, maar ik wil zeggen: “elke voet is mooi en vertelt een verhaal”.

Je voeten zijn dus een verlenging van je persoonlijkheid!
En ik omarm ze!

Wil je zelf eens een voetreflexologie ervaren, bezoek mijn persoonlijke website:
www.hildeschoonjans.be

Hilde Schoonjans - voetreflexologie leren