Kan je voetreflexologie online leren?

Kan je voetreflexologie online leren is een vraag die veel in mijn mailbox valt. Ik versta de vraag. Want ik heb het me ook lang gesteld! En dan ben ik beginnen analyseren…

  • Wat kan online en wat moet nog gegeven worden in een klassituatie?
  • Hoe ziet een standaardklas eruit?
  • Waar zitten de moeilijkheden bij studenten?

Dus ik ben het allemaal gaan bekijk om de vraag voor mezelf te beantwoorden.

Kan je voetreflexologie online leren?

En al gauw kwam ik tot enkele vaststellingen!

Het pakket van anatomie, fysiologie en pathologie is zo goed als pure theorie. Neen, ik wil je niet afschrikken! Maar de opleidingsnormen zijn, Europees gezien, 100 uren in totaal!

100 uur in de les zitten in groep heeft een behoorlijk hoog prijskaartje. En dat terwijl je gewoon naar theorie moet luisteren die nooit echt verandert qua inhoud. Keer op keer “rammelde” ik dezelfde leerstof af, telkens voor een nieuwe groep. En voor een student kost een lesuur ongeveer tussen de 10 en 15 euro.

Dat om puur theorie te luisteren! Om uiteindelijk naar huis te gaan en het zelf te blokken. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk en ik schreef er eerder al een blog over (KLIK HIER).

Maar anatomie en fysiologie is nu eenmaal een belangrijk aspect want voetreflexologie is niet zomaar voeten masseren. We gaan aan de slag met een volledig individu. Dat betekent dat je inzicht moet verwerven in hoe de mens in elkaar zit. Eerst in een normale situatie → anatomie en fysiologie. En als je weet hoe een normale situatie is, kan je leren over veranderde patronen → pathologie.

Anatomie, fysiologie en pathologie is in de medische en paramedische opleidingen een groot “buisvak”. Je moet de leerstof herhalen, herhalen en herhalen. En dan… na een aantal herhalingen komt dat moment… Het moment waarin je inzicht krijgt. En vanaf dat moment wordt het echt leuk want steeds meer puzzelstukjes, die je verschillende keren vast nam, vinden eindelijk hun plaats. De puzzel blijkt zelf uitbreidingen te hebben die je veel gemakkelijker in elkaar krijgt en je ontdekt details die je nog nooit eerder zag.

Dus reken eens uit hoeveel een cursus anatomie, fysiologie en pathologie jou kost!

Happiness is a good reflexology - quote

Een docente is een middel!

Een docente is een radar, een instrument, een schakelstuk,… hoe je het ook wilt benoemen, een middel in jouw leerproces van reflexologie!

Ik ben er van overtuigd dat je voetreflexologie kan leren door online les te geven!

De technieken zie je vanuit verschillende hoeken. Je kan ze zelfs beter zien dan wanneer je in een klas staat met medestudenten naast jou. Je kan de video op pauze zetten wanneer je aandacht verslapt of iets wilt neerpennen. Of je kan de video nog eens afspelen als je het toch nog niet helemaal goed door hebt.

Het gebruik van videolessen heeft nog zo veel meer voordelen. Denk maar aan het feit dat je ze altijd en overal te bekijken zijn! Een scherm en internet, meer heb je niet nodig.

Voor ons, als gezin, is het grote voordeel dat ik de kindjes kan afhalen van school en ’s avonds kan werken als ze in bed liggen. Ook ik blijf steeds verder studeren. De technieken en inzichten oefen ik uit op mijn cliënten. Super leuk en boeiend!

Maar wanneer je start met je opleiding heb je nog vaak geen oefencliënten. Ook daar help ik jou mee op weg. In de cursus zitten namelijk tal van bonussen om jou nog extra te ondersteunen.

Reflexology-day - quote

Hoe zit het met feedback en bijsturing?

Met de kennis die je opdeed uit de video’s en het cursusmateriaal (meer dan 300 pagina’s) ga jij aan de slag. Wanneer je alles door genomen hebt, dan kom je naar een terugkomdag. Op deze dag gaan we samen jouw technieken overlopen en bijsturen zodat jij een verfijning hebt. Zodat jij een verschil maakt in de voetreflexologiewereld. Iedereen is uniek en dat ontdekken we op zo een terugkomdag!

Verder kan je me nog meer vragen stellen, naast de mogelijkheid om me te mailen of de facebookgroep. Een terugkomdag is dus echt jouw moment om te schitteren! Of beter gezegd, om mijn persoonlijke aandacht te krijgen 😉

Ik vind zo een terugkommoment ook een perfecte voorbereiding op je examen. Het is een goede momentopname, een evaluatie voor jezelf. Want een cursus volgen is echt iets wat je in eerste instantie voor jezelf moet doen! En dat is meteen ook waar ik aan werk binnen mijn eigen praktijk. Ik richt me op vrouwen die hun eigen leven saboteren door een gebrek aan zelfvertrouwen. KLIK HIER om naar mijn praktijkpagina te gaan.

Na de terugkomdag ga je aan de slag met je nieuwe kennis. En vaak ook met een nieuwe dosis vertrouwen en motivatie. Je bent er helemaal klaar voor om je voor te bereiden op het examen. Wat ook weer een evaluatiemoment is voor jezelf.

Kijk, als docente ben ik er niet om jou de das om te doen! Ik ben er om jou te helpen in een groeiproces naar kennis en inzicht over reflexologie. En daarvoor maak ik gebruik met de online mogelijkheden die er bestaan en dat in combinatie met persoonlijke feedback.

Dus om de vraag nog eens kort en bondig te beatwoorden

Kan je voetreflexologie online leren?

Ja, dat kan je!
En slechts voor 199 euro!
KLIK HIER om te starten

Of scan de QRcode

Starten met de online cursus voetreflexologie