Van frustratie naar kracht

Het is best frustrerend dat je zoveel kennis hebt en de wens om anderen te helpen maar de cliënten die jij massaal verwacht had, blijven uit.
Je twijfelt aan jezelf en aan de keuze die je hebt gemaakt. De twijfel is zo erg dat je helemaal de kluts kwijt bent, in paniek slaat en niet meer in staat bent om heldere gedachten te hebben. Je ziet echt geen uitweg meer. De frustratie groeit!
Kon iemand je nu maar even geruststellen en vertellen dat alles goed komt. Je bent radeloos en echt verscheurd.
Het is best OK dat deze gevoelens voorbij komen en geloof het of niet, ook ik twijfel met momenten aan mezelf en aan mijn keuzes. Voor mij gaat het soms allemaal te traag. Ik ben dan ook vrij ongeduldig van aard, al zouden de meesten me dat niet aangeven. Maar wanneer ik zo een moment heb dan herken ik het al vrij snel en dan doe ik er ook iets mee! En dat deel ik met veel liefde met jou.

Wanneer je twijfelt kan je 2 dingen doen!

Ofwel stop je met waar je mee bezig bent en begin je aan iets anders. Een andere cursus in de hoop om meer cliënten aan te trekken of je gaat opnieuw voltijds werken of… Maar diep vanbinnen weet je dat dit jou niet gelukkig maakt. Dus je twijfelt nog meer…

Gelukkig is er een andere mogelijkheid!
Je blijft bij datgene waar je echt voor in vuur en vlam staat maar je neemt enkele stappen die leiden tot groei. Zo een stap kan zijn: geduld opbrengen of toch een andere actie. Waarbij ik met het woord actie niet bedoel dat je een aanbieding moet doen. Je moet gewoon naar buiten treden, je zichtbaar maken op een goede beredeneerde manier.

Je weet pas welke stap de gewenste resultaten geeft als je de stap ook daadwerkelijk hebt gezet. Na de eerste stap zal de tweede stap zich openbaren. Je leeft vanuit het vertrouwen. Je durft stappen zetten in het onbekende. Je vertrouwt erop dat je wordt ondersteund door een hogere kracht en door een groep mensen die in jou geloven.

Je kan dus even twijfelen, enkele momenten, een uurtje,… maar kom daarna terug in je kracht!

Focus je op wat je echt wilt.

 

Welke stappen moet je nemen om in je kracht te komen?

  1. Neem een blanco blad en een balpen
  2. Zet je ergens rustig neer waar je niet gestoord wordt
  3. Begin met schrijven: “Wat wil ik allemaal?”

En laat dan alles toe wat jij graag wilt hebben. Het maakt niet uit of het nu al realistisch is of niet, noteer gewoon alles!
Ga zoveel mogelijk in detail.
Vb. een volle agenda → op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag komt elk uur een nieuwe enthousiaste cliënt mijn praktijk binnen vanaf 9u. Ik ben boordevol energie om met hen aan de slag te gaan en hen te ondersteunen d.m.v. voetreflexologie. Ik werk met plezier van 9u tot 17u en op dinsdag en donderdag ontvang ik met open armen nog 3 cliënten ’s avonds. Met het geld dat ik verdien betaal ik met plezier mijn facturen want ik weet dat ik er iets voor in de plaats krijg. Ik gebruik het verdiende geld ook om…

Het “hoe” is hier niet belangrijk, dat komt in een latere fase. Het doel van deze ogenschijnlijke eenvoudige oefening is om je focus opnieuw te leggen op wat jij wilt!
Wanneer je deze oefening met aandacht doet, dan voel jij je op slag beter!

Het “hoe” leer ik je in de Reflexology Academy4u.

Maar eerst stap 1!
Dus tijd voor actie.
Kruip in je pen en voel waarvoor jij in vuur en vlam staat!