Waarom handreflexologie een meerwaarde is bij je voetreflexologie

Ik ben niet alleen dol op voetreflexologie, maar ook super dol op handreflexologie!
Handreflexologie doe ik heerlijk bij mezelf omdat een moment tot jezelf komen ook moet kunnen zonder dat je iemand nodig hebt. Het is heerlijk om met mensen samen te werken, maar dan zie ik het als een wisselwerking.

Voor mij is het belangrijk dat mensen onafhankelijk blijven. Waarmee ik vooral bedoel dat ik niet steeds actief aanwezig moet zijn in het leven van iemand.
Ik wil mensen ondersteunen maar cliënten blijven verantwoordelijk voor hun eigen welzijn en gezondheid. Net zoals studenten zelf verantwoordelijk zijn voor het verwerken van de leerstof en initiatief moeten nemen als ze een vraag hebben.
Ook met mijn man zie ik het zo. Ik zie hem ongelofelijk graag maar hij is niet mijn reden van bestaan. Hij is mijn rots in de branding, mijn schouder om op uit te huilen,… Maar ik weet dat ik het eigenlijk ook allemaal alleen kan klaarspelen. Al is het gewoon fijner als er een wisselwerking is!

Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. In elk geval ga ik even verder over waarom handreflexologie een meerwaarde is bij je voetreflexologie.

Handreflexologie vanuit het hart

Handreflexologie doe ik zelden in mijn praktijk bij cliënten. Ik geef ze eventueel huiswerk mee om op de eigen handen te werken want handen zijn altijd zo gemakkelijk dichtbij. Je kan het altijd en overal toepassen. Zelfs heel subtiel wanneer je in een saaie of stressvolle vergadering zit, wanneer je in een wachtkamer zit, wanneer je met je kindjes naar TV kijkt,… Ik werk zelf regelmatig op mijn handen ter ontspanning.

Het aanleren van handreflexologie is een goede vaardigheid die je door kan leren aan je kinderen. Lekker gezellig de eigen handen masseren.

Handereflexologie is een ideale manier om je eigen stressniveau te controleren. Ook kinderen zijn hier gebaat bij want sommige pijntjes zoals hoofpijn of buikpijn kunnen gerelateerd zijn aan stress. Zeker wanneer kinderen bepaalde prestaties moeten neerzetten: toetsen of examens, spreekbeurten,… Ze leren door handreflexologie te doen controle hebben over het lichaam, de emoties,… het is een bewustwordingsproces.

Ik vind het kennen van handreflexologie een hele grote meerwaarde!
Vandaar dat er ook een online workshop handreflexologie is met als doel je eigen welzijn in handen te nemen. KLIK HIER voor meer info of om te starten.

Veel liefs, Hilde

PS: wil je nog meer over mij ontdekken? Bezoek mijn andere website: https://hildeschoonjans.be/