Wat doet voetreflexologie?

Een voetreflexologie krijgen is een zaligheid! Dus als jij iemand bent die graag mensen verwent, dan is voetreflexologie zeker een must.

Natuurlijk wil je meer weten dan enkel dat het een zaligheid is.
Dus wat doet voetreflexologie nu eigenlijk?

Wat doet voetreflexologie?

In de vorige blog (KLIK HIER) vertelde ik al wat voetreflexologie is. En daar sprak ik ook over het zelfhelend vermogen dat het lichaam bezit. Alleen wordt dit zelfhelend vermogen van ons lichaam aan de kant geschoven omdat we niet meer luisteren naar de signalen die ons lichaam ons geven. En dat is jammer!

Wanneer we moe zijn, eten we suikers om er toch nog even tegenaan te kunnen. Of als we pijn hebben, nemen we een pijnstillend middel en doen we toch verder.

Durf jij op de pauzeknop te duwen en rust te nemen?

Voetreflexologie is je pauzeknop!

Met voetreflexologie kan je op de pauzeknop duwen. En wanneer je voetreflexologie uitoefent, helemaal volgens de regels van de kunst dan is het niet alleen een pauzeknop, maar zelfs een reset.

Over het woordje reset gesproken… Het doet me denken aan deze sketch…

Wat doen we nu met voetreflexologie?

Voetreflexologie stimuleert de doorbloeding. Hierdoor gaat het lichaam ontgiften en zuiveren.
Het werkt ook op de zenuwbanen. Op de voeten liggen heel veel zenuwuiteinden, meer dan 26000 en die sturen signalen naar de hersenen en van de hersenen worden weer signalen gestuurd naar de rest van het lichaam.

Ik werk ook graag op de reflexzone van de wervelkolom want van daaruit vertrekken heel wat zenuwen naar de rest van het lichaam. We verbeteren de zenuwcommunicatie in het lichaam. Hierdoor communiceert het lichaam beter met zichzelf en zal dus ook beter beginnen werken.

Door op de voeten te werken krijg je beweging in het lymfevocht. En ook hier verhoog je de communicatie in het lichaam. In je lichaam zitten allerlei receptoren. Deze sturen signalen naar andere plaatsen in het lichaam. Allemaal met als doel om evenwicht te creëren.

En dan hebben we ook nog de meridianen die in de voet lopen.

We weten nog niet hoe dat alles in elkaar zit, maar ik heb er vertrouwen in dat dit mysterie zeker nog ontrafelt wordt naarmate de beeldvorming gevoeliger wordt.

Wees je er wel goed van bewust dat voetreflexologie een complementaire therapie is. Wanneer cliënten komen met medische klachten, dan dien je hen door te verwijzen naar een arts.

Ik wil je nog zo veel vertellen over voetreflexologie!
Volg me in de Facebookgroep (KLIK HIER) en blijf op de hoogte van de nieuwtjes.
Er is ook gewoon een heel leuke sfeer.

En wil je meteen starten met de online basiscursus voetreflexologie?
Dan kan dat voor slechts 199 euro.
Heerlijke prijs toch?

Of scan meteen de QR code

Een studente over de cursus:

Ik vind deze opleiding echt héél waardevol voor zijn prijs en geloof me, ik heb er al verschillende gevolgd. En dan die extra’s zoals de ‘samen studeren’ uren, zeker nu in de lockdown. Je leert elkaar ook persoonlijk kennen, al toffe babbels gehad… Niets dan lof voor Hilde??