Wat is voetreflexologie?

In deze blog gaan we dieper in op de vraag wat voetreflexologie is. En daar begint de online basiscursus voetreflexologie natuurlijk ook mee. Meteen kan ik ook meegeven dat dit een examenvraag is.

Wat is voetreflexologie?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uit te leggen wat voetreflexologie is. In elk geval moeten er sowieso een aantal woorden in vermeld staan. Zijnde: reflectie/projectie van het lichaam op de voeten, homeostase of evenwicht, holistische therapie of we bekijken de cliënt in zijn geheel. En het is een complementaire therapie.

Het is een vorm van massage, waarbij we het volledige lichaam projecteren op de voeten. Maar kan ook op de handen, oren,…

Dus elke spier, elk orgaan, elk bot heeft een reflexzone op de voeten. En wanneer we op deze zones werken, stimuleren we deze zones in het lichaam zelf. Met als doel om evenwicht in het lichaam te bekomen. En wanneer het lichaam in homeostase is, een mooier woord voor evenwicht, dan kan het lichaam zichzelf genezen.

We spreken dus het zelfhelend vermogen van het lichaam aan, iets wat iedereen heeft, door bepaalde blokkades op te heffen, weg te werken,…

Men weet nog niet precies hoe het werkt, maar er zijn al verschillende proeven gedaan waarbij men scans neemt terwijl men de tenen masseert. En hierop valt te zien dat er in bepaalde delen van de hersenen extra activiteit is. Ik kijk al uit naar het moment dat de medische beeldvorming nog fijngevoeliger wordt. Nog meer onderzoeksmogelijkheden!

En meteen wil ik een grote misopvatting recht zetten. Voetreflexologie is een complementaire therapie. Daarmee bedoel ik dat we een mooie samenwerking kunnen hebben met de medische wereld. Voetreflexologie is een waardevolle aanvulling.

Lees ook: https://reflexology4u.be/wat-is-het-verschil-tussen-voetmassage-en-voetreflexologie/

Zin om te starten aan de online basiscursus voetreflexologie?
KLIK HIER voor meer info

Dit is wat een studente vertelt over de cursus:

In 1 woord: volledig! Met de “samenstudeermomenten”, de duidelijke en overzichtelijke cursus, de snelle bereikbaarheid van ons docente én het videomateriaal is dit meer dan ruim een geslaagde online basiscursus!Online bepaal je zelf je tempo en studeer je waar en/of wanneer je wil?

Of duik er meteen in voor slechts 199 euro!

of scan de code…