Voetreflexologie leren is zoals opgroeien

Voetreflexologie leren is zoals opgroeien. Er komen ook heel wat verschillende levensfases aan bod. En net zoals opgroeien gaat het bij de ene sneller dan bij de andere. Dadelijk overloop ik het.

Hoe je werkt bij verschillende leeftijdscategorieën leer ik je in de Academy.
De Academy kan ik je sowieso aanraden na een basisopleiding aangezien hier echt wordt besproken welke zones je wanneer gaat bewerken, op welke manier,… Kortom, je leert hier pas echt wat voetreflexologie is namelijk gericht werken en niet meer gewoon de voet scannen.

Natuurlijk begint alles bij de basiscursus net zoals je als kleutertje start in de kleuterklas.

We kunnen zelfs nog eerder starten namelijk de babyfase.

Ben jij nog in de babyfase van voetreflexologie leren?

De kans dat jij in de babyfase zit is heel klein. Want een baby is enkel gericht op primitieve behoeften. Eten, slapen, propere luier, beetje aandacht en dit keer op keer opnieuw. Misschien soms eens in een andere volgorde. Met vier kinderen in huis weet ik waarover ik spreek. Ik zou kunnen zeggen: “wat ben ik blij dat ik uit de pampers ben” maar het is een fase waar je door moet. Een baby in huis is een bijzondere ervaring.

Nu, als je zelf nog in de babyfase zit van het leren van voetreflexologie dan lees je deze blog niet eens want dan ligt je focus gewoon op leven. Leven zoals de massa leeft. En eigenlijk stel je je geen vragen, alles gaat zijn gangetje.

Wanneer je een eigen willetje begint te krijgen, ga je over naar de peuterfase.

De peuterfase van voetreflexologie leren, zit je daarin?

Baby’s zijn gemakkelijker, het moederschap begint moeilijker te worden als je kindje een peuter is. Moeilijker is misschien niet het juiste woord, beter zeg ik uitdagender. Een peuter begint echt een eigen willetje te krijgen.

Iemand zei ooit tegen mij: “in welk kind ga je je later minder zorgen maken, in een kind dat nu alles doet zonder vragen te stellen en nu makkelijk is om op te voeden of in een kind die nu al een eigen wil heeft en voor jou als mama op dit moment een uitdaging is en best vermoeiend?”

Tja, dan moet ik wel toegeven dat dit in het tweede geval is. Dit zinnetje deed me anders naar deze periode kijken. Dus als je peuters in huis hebt, ooit komt het goed. En jij bent een goede mama!

Zit jij zelf in de peuterfase van voetreflexologie leren dan weet jij dat er iets meer is in het leven dan enkel eten, werken, eten, je gezin/huishouden en slapen. Je begint een eigen wil te krijgen, je weet dat er mogelijkheden zijn om meer te maken van jouw leven.

Je onderneemt dan ook wat stappen, niet verder zoeken want hier zit je goed!

Voetreflexologie kan je leren via de online basiscursus voetreflexologie (KLIK HIER)

De kleuterfase

En eens je gestart bent met de cursus voetreflexologie dan kom je in de kleuterfase. Dol enthousiast vlieg je er in en je geest slorpt alles op. Je bent gefascineerd, je zoekt dingen op,… Wild enthousiast ben je!

Daarna komt de lagere school leeftijd

Hier zit je wat tussen de fascinatie en enthousiasme en tussen de delen die je moet leren. Natuurlijk zitten er in een basiscursus ook delen die minder leuk zijn. Voor de ene is dat de geschiedenis, de ander vindt anatomie een zware dobber.

Kijk, ik ben een eerlijke docente en ik ben me er van bewust dat je bij momenten moet doorzetten. Ik heb het ook allemaal moeten leren en ik heb bij momenten ook echt moeten doorbijten.

Mijn tip is hier om je doel voor ogen te houden.
Waarom ben je gestart met de cursus voetreflexologie?
Wat is je droom?
Voel je enthousiasme opnieuw, net zoals in de kleuterfase.

Als lager schoolkind waren poppen en duploblokken nog steeds leuk, toch?

Ben je nu in de puberteit van voetreflexologie?

Dan is deze blog iets voor jou!

Ik haalde namelijk mijn inspiratie uit deze vraag: “Ik zie efkes door het bos de bomen niet meer. Ik heb de cursus reeds meerdere malen doorgenomen en heb verschillende boeken gelezen. Onder andere één van Dwight Byers maar ook één van Hanne Marquardt. 

Dit was misschien niet zo een goed idee want nu ben ik in de war met de voetenkaarten. In het boek van Hanne Marquardt ligt ook de zonnevlecht op een andere plaats, alsook het hart en andere. Net dezelfde als Dwight Byers. Heeft ze die in de loop der jaren gewijzigd misschien? Een recent boek van Hanne Marquardt is nergens meer beschikbaar. Overal uitverkocht.

Ik kan ook nergens een overzichtelijke voetenkaart vinden die overeenstemt met de cursus. Alle voetenkaarten zijn gebaseerd op Dwight Byers.

De puberteit is een fase in je leven die je gewoon moet doorlopen. Het vormt je tot een individu.

Wat gebeurt er in je puberteit?

In je hersenen worden bepaalde verbindingen die je gemaakt hebt in je vorige levensjaren afgebroken en worden er massaal veel nieuwe gemaakt.

Vandaar dat pubers opeens een ander ritme hebben van slapen, hun woorden niet meer vinden, amper zinsstructuren kunnen maken, hun emoties minder onder controle hebben,… Eigenlijk kan je stellen dat het systeem crasht en een reset moet krijgen.

Als moeder heeft het geen zin je hier in op te winden. Je puber is hard bezig zijn/haar eigen resetknop te vinden om daarna terug op te bouwen volgens de persoon die ze voor ogen hebben. Hier is het je taak als moeder om te begeleiden. Je puber moet het zelf doen!

Trekken we dit verhaal door naar voetreflexologie dan sla je als student vroeg of laat eens tilt. Zoals je heel duidelijk in deze vraag kan lezen.

Maar geen nood, jij weet nu dat het een fase is waar alles eens door elkaar geschud wordt om daarna nieuwe verbindingen te leggen. Dit beseffen kan al voldoende zijn om je reset-knop te vinden.

Het antwoord op de vraag over de verschillende voetenkaarten staat in de cursus zelf. Maar ik kan goed verstaan dat als je wat in paniek bent, het echt helemaal kwijt bent.

Ik kan je al vertellen dat het iets te maken heeft met de geschiedenis van voetreflexologie, dus wie al gestart is met de cursus, herlees het stuk van de geschiedenis goed en helemaal tot het einde! Ook de hedendaagse reflexologie!

Toch al een beetje benieuwd naar de geschiedenis, lees dan zeker mijn blog over Eunice Ingham.

En wil je weten van wie ik voetreflexologie leerde, lees dan deze blog (KLIK HIER).

Dus even rustig diep in en uit ademen en geloven in jezelf!
Jij kan het en je weet al meer dan je op dit moment denkt te weten!

Na de twijfels en nieuwe verbindingen komt het examen. Ook hier hoef je je niet druk om te maken. Het is een momentopname en dit is om te kijken waar je nog verder kan ontwikkelen.
Een examen doe je voor jezelf!

De fase van jong volwassene bij voetreflexologie leren?

Je hebt al heel wat geleerd, de basis heb je door en nu ben je klaar om nog meer te leren.

Je weet opnieuw wie je bent en wat je wilt!

Tijd om door te leren in de Academy.

De Academy kan je starten na het volgen van een basiscursus voetreflexologie. Dat kan een cursus via mij zijn, maar ook studenten/collega’s die ergens anders een opleiding volgden zijn welkom.

Vaak gaan studenten uit een andere opleiding toch nog eens de online basiscursus voetreflexologie volgen, gewoon omdat ze beseffen dat deze cursus zo waardevol is en dat voor slechts 199 euro!

Wat leer je dan in de Academy?

Eerst en vooral ga je er het meeste uithalen wanneer je aan de startblokken staat van een eigen praktijk. Je kan eindeloos blijven oefen op oefencliënten, toch wordt het pas echt boeiend als je voetreflexologie toepast bij mensen die je amper of zelfs niet kent.

Een studente belde me dit weekend en ik hoorde in haar stem paniek. Haar cliënte had een sms gestuurd dat ze ziek was geworden en of dit te maken kon hebben met de sessie. Een vraag die je als starter inderdaad wat uit je lood slaat. Na een kort gesprekje kreeg ik dit berichtje van mijn studente: “Hey Hilde, dit stuurt mijn cliënte net terug “Dank R! Je ziet me zeker volgende week terug. ” inderdaad, niet twijfelen aan mezelf, doet deugd zo’n antwoord te krijgen. Super bedankt weeral dat je je studenten steeds met raad en daad bijstaat. Lieve groetjes R

Maar dat kan je alleen tegenkomen als je effectief start met een praktijk en uit je comfortzone stapt. In de Academy maak je enorm groeiproces door. Zowel op persoonlijk vlak als natuurlijk op vlak van voetreflexologie. Hier leer je de kneepjes van het vak. Je leert over ziektebeelden en hoe je deze d.m.v. voetreflexologie kan ondersteunen. Vb. kanker, darmproblemen, migraine, onvruchtbaarheid,…

Je leert hoe je gericht je cliënt kan ondersteunen. Dus niet eindeloos werken met de techniek van de lopende duim, maar doelbewust reflexzones.

Er is ook aandacht voor totaalsystemen zoals de chakra’s waardoor je nog meer tools hebt om je cliënt individueel te ondersteunen.

En natuurlijk… Ik kon het niet laten, staan de etherische oliën vermeld en welke olie ondersteunend werkt op een reflexzone. Tja, waar het hart van vol is…

Zo groei je door…

En voor je het weet ben jij een voetreflexoloog vol zelfvertrouwen en liefde.

Oh neen…

Heb je nu zoiets van: “oh neen, had ik maar eerder mijn cursus gevolgd via Reflexology4u i.p.v. mijn huidige cursus”?

Denk dat niet, jij hebt voor de opleiding gekozen die jij op dat moment het beste leek en het meeste aansprak. Uit elke opleiding haal je net weer iets anders.

Wist je dat ik mijn basiscursus ook enkele keren volgde?

Je mag van niets spijt hebben, maar je kan wel leren uit eerdere keuzes!

Veel liefs, Hilde


Had je iets aan deze blog?

Geef het dan zeker een duimpje omhoog!