Voetreflexologie en het grasveld

Een voetreflexologiepraktijk is zoals een grasveld

Wat hou ik er van om naar buiten te kijken en een mooi groen grasveld te zien.
Het grasveld is ook iets wat we in onze zegswijzen hebben opgenomen want: “het gras is altijd groener aan de overkant.”

Dat is ook zo want vanaf de overkant zie je de groene sprietjes beter en wanneer je er van dicht bij op staat te kijken zie je ook de aarde waarop het gras groeit.

Nog een tip tussendoor: wandel ’s morgens met je blote voeten op het gras… Heerlijke start van de dag!

De vergelijking tussen een praktijk en een grasveld is niet ver te zoeken.

De praktijk van een collega lijkt meer cliënten aan te trekken, je collega lijkt succesvoller en gelukkiger. Maar wat je niet ziet is haar voedzame bodem, de tijd, energie en geld dat ze gestoken heeft om de basis te leggen.

Het ziet er groener uit, maar weet dat je voor een bloeiende praktijk eerst en vooral een degelijke cursus moet volgen. Een cursus bij een docente die weet waarover ze spreekt en jarenlang ervaring heeft. Iemand die werkt met passie en liefde!

In een goede basiscursus leer je niet alleen hoe je een techniek uitvoert, maar je leert ook waarom je iets doet. Die waarom is ZO belangrijk want hierdoor leer je zelfstandig denken. Je leert te werken vanuit je eigen kracht!
Meer info (klik hier)

Gun het tijd

Wanneer jij dus een grasveld aanlegt, of laat aanleggen, dan frees je het om, voeg er meststoffen aan toe en gun je het de tijd om te rusten.

Die tijd is belangrijk. Zeker ook in een praktijk. Een praktijk groeit niet van vandaag op morgen. Je gras groeit ook niet op 1, 2, 3. Tegen dat je gras voor het eerst een beetje zichtbaar is, ben je snel 10 tot 14 dagen verder. En tegen dat het echt goed dik staat een paar maanden.

Dit is ook zo met je technieken die je leert. In het begin is het moeilijk, maar na regelmatig oefenen gaat het steeds vlotter en na verloop van tijd geef jij zonder aarzelen een vloeiende ontspannende voetreflexologie.
Voor jou heb ik bovendien al een handig hulpmiddel gemaakt.
Klik hier om het aan te vragen.

Geef het voeding, aandacht, liefde en investeer

Als je dan alles wat laat hangen, dan verwildert je grasveld, misschien verdort het wel dus is het nodig om het regelmatig bij te mesten en water te geven.

Wil jij een bloeiende praktijk en echt een verschil maken, dan moet je een stapje verder gaan en bijscholen in de ReflexologyAcademy 4u. De prijs van de voedingsstoffen weegt niet op tegen de kennis die je ontvangt om jouw praktijk te laten groeien tot dat mooie dikke grastapijt.

Elke maand opnieuw ontvang je nieuwe leerstof om aan de slag te gaan. Precies gedoseerd om er mee aan de slag te gaan en niet overdonderd te worden. Al gaat het wel aan een redelijk tempo.

Voetreflexologie is dus zoals een grasveld:
Het heeft een goede basis nodig, aandacht, energie en ook dien je blijvend te investeren.

Mocht het toch fout lopen, dan kan jij het steeds herstellen. Ook na een periode van verwaarlozing is nog niets verloren. Zeker niet wanneer je opnieuw vol goede moed start. Wat aandacht krijgt groeit!

Gras afrijden

Dat vind ik op zich een fijne bezigheid want het maakt mijn hoofd leeg, net zoals wanneer ik voetreflexologie geef.
Heerlijk toch want wanneer ik een voetreflexologie geef, zijn we met twee aan het genieten. Zowel mijn cliënt, als ik!

En vaak gaat het in rechte banen en dan verloopt alles vlot, maar af en toe zijn er hoeken en kantjes. Dan is het wat moeilijker, maar we moeten er door. Stel je voor dat je maar de helft van je gras af zou rijden? Enkel de gemakkelijke stukken… Dat is niet zoals het gaat hé. Dus ook hier zijn er gelijkenissen.

En wanneer ik mijn gras afrijd, dan moet ik vaak de machine eens stil leggen omdat er één van de kinderen een vraag heeft. Net zoals je gestoord kan worden door de telefoon van je cliënt, van jou of van iemand die aan de deur staat.

Er is nog meer…

Net zoals in je tuin, komen er in je praktijk verschillende bezoekers. Sommige zijn vroege vogels, anderen vlinders in de middag en nog anderen vleermuizen in de avond. Maar elke persoon komt op het juiste moment, op de juiste plaats.

Jij ondersteunt je cliënt d.m.v. voetreflexologie, maar weet dat jouw cliënten jou ook iets leren.

DUS…

Voetreflexologie is dus zoals een grasveld:
Het heeft een goede basis nodig, aandacht, energie en ook dien je blijvend te investeren.

 

Voel je vrij om dit artikel te delen via de knoppen hieronder of om het een duimpje te geven!
Veel liefs, Hilde